spot_img
22.5 C
Rafina
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
spot_img

Ο Έλον Μασκ υπουργός του Τραμπ – rpn

 

 

 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να ανταμείψει τον Έλον Μασκ για την υποστήριξη που παρείχε στην προεκλογική του εκστρατεία, διορίζοντάς τον επικεφαλής του νεοσυσταθέντος υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας. Το υπουργείο, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις παραδοσιακές κυβερνητικές δομές, θα έχει στόχο να επιφέρει ριζικές αλλαγές στην ομοσπονδιακή διοίκηση, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, περιορίζοντας τις κρατικές δαπάνες και αναμορφώνοντας τις υπηρεσίες.

Μαζί με τον Μασκ, στη θέση του επικεφαλής του νέου υπουργείου θα είναι και ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Βίβεκ Ραμασουάμι, επιχειρηματίας με έντονες απόψεις κατά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής για την κλιματική αλλαγή. Το έργο του υπουργείου θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου 2026, συμβολικά στην 250η επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ο Μασκ, με έντονη επιχειρηματική δράση στην Tesla, τη SpaceX και το κοινωνικό δίκτυο Χ, ανέφερε ότι το υπουργείο θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, ενώ υποσχέθηκε να δημοσιοποιεί παραδείγματα σπατάλης δημόσιου χρήματος, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να συμμετέχουν. Παράλληλα, ο Τραμπ τόνισε ότι το νέο υπουργείο θα επιτρέψει στον Μασκ και στον Ραμασουάμι να δρουν ανεπίσημα, χωρίς να απαιτείται έγκριση της Γερουσίας για τους ρόλους τους, έτσι ώστε να μπορούν να διατηρούν τις επιχειρηματικές τους θέσεις.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την οργάνωση Public Citizen να καταδικάζει τον διορισμό του Μασκ, σημειώνοντας ότι δεν διαθέτει εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και κανονιστική εποπτεία και ότι οι επιχειρήσεις του συχνά έρχονται σε αντίθεση με κανονισμούς.

Το ακρωνύμιο του νέου υπουργείου, DOGE, αποτελεί αναφορά στο κρυπτονόμισμα dogecoin, το οποίο προωθεί ο Μασκ, γεγονός που έχει εγείρει επιπλέον ανησυχίες για πιθανά συμφέροντα του Μασκ σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR