spot_img
28.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

O Iούνιος φέρνει καύσωνα διαρκείας – rpn

 

 

 

Με καύσωνα κάνει ποδαρικό ο Ιούνιος, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αστάθεια των προηγούμενων ημερών υποχωρεί και από σήμερα έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας. Η επέλαση του πρώτου καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου, Χριστίνας Ρήγου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 36 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ενώ από τη νέα εβδομάδα δεν αποκλείεται να σκαρφαλώσει έως και τους 39.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών. Το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Παρασκευή.

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες
Σάββατο: 30 – 33°C
Κυριακή: 33 – 36°C
Δευτέρα: 36 – 38°C
Τρίτη: 36 – 39°C
Τετάρτη: 35 – 39°C
Πέμπτη: 36 – 39°C
Σύμφωνα με την παραπάνω πρόγνωση, στην Αττική, τη Δευτέρα και τη Τρίτη φαίνεται πως θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες της εβδομάδας, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στους 38 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αττική την Δευτέρα και την Τρίτη

Με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού μπαίνει ο Ιούνιος

Σε ανάρτηση του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει πως από την Κυριακή και μετά αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα, το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι: «Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!»

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς
Καλά μπάνια!»

 

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR