spot_img
21.4 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ο Μάκης Βορίδης για τις κατηγορίες σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Με κατηγορούν για πράξεις εκτός θητείας μου και επειδή ζήτησα παραίτηση υφισταμένου» – rpn

 

 

 

Απάντηση στις κατηγορίες που του αποδίδονται από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά έδωσε με δημόσια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για υποτιθέμενη εμπλοκή του σε υπόθεση κακοδιαχείρισης στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Βορίδης, εμφανώς ενοχλημένος από την πολιτική στοχοποίηση, αποδομεί τις κατηγορίες σε τρία βασικά σημεία:

1. Κατηγορίες για περίοδο που δεν ήταν υπουργός
Όπως επισημαίνει, δύο από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται φέρονται να έχουν τελεστεί το 2021, όταν ο ίδιος δεν ασκούσε καθήκοντα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. «Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμαι συνεργός σε απιστία ως Υπουργός για πράξεις που έγιναν όταν δεν ήμουν Υπουργός;», αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

2. Κατανομή βοσκοτόπων βάσει απόφασης ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην υπουργός εξηγεί ότι υπέγραψε πρόταση κατανομής βοσκοτόπων, η οποία του παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ – διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και υλοποιούσε υπουργική απόφαση που επίσης είχε εκδοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει, η διαδικασία ήταν απολύτως νόμιμη. Παρά ταύτα, όπως λέει, σήμερα κατηγορείται από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την πράξη.

3. Η «κατηγορία» για την παραίτηση Βάρρα
Το τρίτο σημείο της ανάρτησής του αφορά την απομάκρυνση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Βάρρα. Ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι ζήτησε την παραίτησή του ως πολιτικά αρμόδιος, χωρίς να υπάρχει καμία παράνομη ενέργεια. «Αν πλέον θεωρείται κακούργημα το να ζητάς την παραίτηση ενός υφισταμένου σου, τότε η κατηγορία αυτή χρειάζεται αρκετή μυθιστορηματική φαντασία», σχολιάζει με αιχμηρό ύφος.

«Πολιτική στοχοποίηση χωρίς νομικό έρεισμα»
Ο πρώην υπουργός καταλήγει λέγοντας πως το μόνο του «έγκλημα» είναι ότι συμφώνησε με την υπηρεσιακή εισήγηση για την εφαρμογή μιας νόμιμης υπουργικής απόφασης και ότι άσκησε τα καθήκοντά του ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής ενός εποπτευόμενου οργανισμού. «Θα επανέλθω με όλα τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, τη στιγμή που πρέπει», δηλώνει, τονίζοντας ότι οι αιτιάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας περί ανυπαρξίας ποινικών ευθυνών.

Μπούγας: «Καμία ποινική σκιά σε πολιτικά πρόσωπα»

Την ίδια ώρα, στη Βουλή, ο Κώστας Μπούγας εκ μέρους της κυβέρνησης δήλωσε ότι «κανένα κόμμα δεν έχει αποδείξει ποινικά αδικήματα σε βάρος πολιτικών», υπονοώντας πως οι κατηγορίες εδράζονται περισσότερο σε πολιτική αντιπαράθεση παρά σε πραγματικά νομικά δεδομένα.

Το επόμενο διάστημα, η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να απασχολήσει έντονα τη δημόσια συζήτηση, με τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και την αντιπολίτευση να κλιμακώνει τις πιέσεις.

Αυτή την εβδομάδα

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κατεψυγμένο μπιφτέκι κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας – Ποια παρτίδα αφορά

Να μην καταναλώσουν το προϊόν καλούνται όσοι έχουν προμηθευτεί...

RPN.GR