spot_img
28 C
Rafina
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει αναστολή ΦΠΑ για 3 χρόνια στην οικοδομή

 

 

 

Την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1.1.2006 θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία σε δείπνο που διοργανώνει το περιοδικό Economist.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα αυξήσει την απασχόληση και θα ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή. Ταυτόχρονα, όπως αναμένεται να πει, η κίνηση αυτή βελτιώνει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να εκφράσει την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας από το 2021.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει σχηματικά το σχέδιό του ως ένα τρίγωνο το οποίο στη μια πλευρά έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια. Ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις, θα τονίσει ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές ενώ θα αναφερθεί ενδεικτικά στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή την εβδομάδα

Ποιός είν’ αυτός ο αψηλός, ποιός είν’ αυτός ο τύπος που έγινε το μήλον της έριδος στη Ραφήνα;

''Ποιός είν' αυτός ο αψηλός, ποιός είν' αυτός ο τύπος; Φίλος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει στις 25/6 για 15 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Άρθρο Ψυχολογίας: «Δεν ξέρω να μιλάω για όσα νιώθω…»

Υπάρχει μια φράση που ακούω πολύ συχνά από άντρες...

ΝΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει στις 25/6 για 15 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Άρθρο Ψυχολογίας: «Δεν ξέρω να μιλάω για όσα νιώθω…»

Υπάρχει μια φράση που ακούω πολύ συχνά από άντρες...

Αντηλιακά: Οδηγίες για σωστό τρόπο χρήσης και φύλαξης

1. Βάλτε αντηλιακό με τη χούφτα. Υπολογίστε ένα κουταλάκι...

ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής: Πρόσκληση σε κοινή εκδήλωση των ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου και Ωρωπού

ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Πρόσκληση σε καλοκαιρινή συνάντηση ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ...

RPN.GR