spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

O Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε δρομικό προσκύνημα από την Κηφισιά στον Μαραθώνα

 

 

 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων συνεπής μέσα στην πολύχρονη παρουσία και δράση του, διοργάνωσε το δικό του επετειακό δρομικό προσκύνημα, για να τιμήσει τα 2500 χρόνια από τις μεγάλες στρατιωτικές και πνευματικές νίκες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα κατά των δυνάμεων της ανελευθερίας και του δεσποτισμού.
Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, ξεκινήσαμε την δρομική πορεία μας, ως Άγημα, σε μικρές ομάδες, από το Άλσος Κηφισιάς, όπως πάντα με κατεύθυνση το Μαραθώνα, προς αναζήτηση του πνεύματος των μαχών αυτών, από την αρχαία διαδρομή μέσω Σταμάτας και Πεντέλης.
Μαζί μας, όπως συνεχώς τα 11 χρόνια, που πραγματοποιούμε το εθνικό μας αυτό προσκύνημα, ήσαν φίλοι μας, έφεδροι, καταδρομείς κι απλοί δρομείς με δυνατές ψυχές, από την Κίνηση Οργανικότητας «ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ» και τις ομάδες Εφέδρων κι Εθελοντών ΟΔΕΥΩ, ΚΕΑΠ, Τράπεζα Αίματος Δημήτρης Βλων και όσοι αδελφοί θέλησαν να συνδεθούν μαζί μας.
Με το Άγημα στείλαμε το δικό μας μήνυμα για τον κοροναϊό, μια και αν και τηρήσαμε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας, ωστόσο ταυτόχρονα διατρανώσαμε την πίστη μας ότι η Ζωή υπερνικά τα πάντα κι ότι ισχυρότερο μέσο προστασίας κατά κάθε εξωτερικής επιβουλής είναι η ισχυρή μας θέληση για ζωή, η συνεχής άσκηση στο σώμα, στην ψυχή και το πνεύμα και πάνω απ’ όλα η σύνδεσή μας με το Θείο, που αποτελεί την πηγή κάθε Ζωής!
Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», διήνυσε την αρχαία αυτή διαδρομή, μέσα σε μία μαγευτική βραδιά, περνώντας μέσα από το δάσος της Σταμάτας, φέροντας , ως συμβολικό οπλισμό, δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή κι η δράση αυτή αποτέλεσε τη δική μας συμβολή για να φωτίσουμε τη νύχτα , με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που δικτύωσε πνευματικά την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Κόσμο!


Διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, αναπέμψαμε για άλλη μία φορά ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές.
Κάθε βήμα του Αγήματος αποτέλεσε και μία νίκη κατά των δυνάμεων της «βαρύτητας», που θέλουν να μας διατηρήσουν παθητικούς παρατηρητές της ζωής.
Τερματίζοντας την τιμημένη αυτή διαδρομή, όλοι μαζί όπως κάθε χρόνο, κερδίσαμε μία ανεπανάληπτη πνευματική και ψυχοσωματική εμπειρία, ικανή να μεταβάλει το Είναι μας, προς το καλλίτερο …! Μεταβολές που μόνο με Αγώνα και Θυσία επιτυγχάνονται!
Ο τερματισμός στο στάδιο του Μαραθώνα, σημείο πνευματικής εκκίνησης κάθε Μαραθωνίου, όπου κι αν γίνεται στον Κόσμο, συνοδεύθηκε απο μια βαθιά κατάδυση στην Ελληνική μας Ιστορία, που είναι και επίκεντρο της Ανθρώπινης περιπέτειας.
Μια ανορθόδοξη ματιά στο τί συνέβη τότε και τί συμβαίνει ανελλιπώς σε επαναλαμβανόμενους κύκλους, εξαιτίας της ελλιπούς κι αγύμνσστης μνήμης μας και των χαμένων μαχών στο επίπεδο του πνεύματος, που αν και δραματικότερες στις συνέπειές τους, περνούν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση των λαθών και πτώσεων.
Εύγε σε όλη την ομάδα για τη δύναμη ψυχής, την ενεργή παρουσία και τη δυναμικότητα του πνεύματός τους, που εκφράστηκαν υπέροχα την 10η Οκτωβρίου του 2020, 2500 χρόνια μετά!!!

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR