Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου:Πτυχία σε δυο προπονήτριες,μέτρα ασφαλείας και διατροφολόγος

251

 

Ο Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου τον οποίο επισκεφθήκαμε πρόσφατα τηρεί στο 100% όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για παιδιά και προπονητές.

Κανείς δεν εισέρχεται στον χώρο,υπάρχουν παντού αντισηπτικά με τα οποία καθαρίζεται συνέχεια και ο χώρος του γυμναστηρίου.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου είχαμε την χαρά να μιλήσουμε και να ακούσουμε τις πολύτιμες συμβουλές της διατροφολόγου Κας Κοντελέ Ιωάννας.
Ο σύλλογος με τα μεγαλύτερα κορίτσια συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα για την αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών των έφηβων αθλητριών της γυμναστικής στην Ελλάδα που πραγματοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη της Ε.Γ.Ο.
Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα διεξάγεται από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ιωάννα Κοντελέ, μέλος της ειδικής επιστημονικής ομάδας της Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία» και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ, με την επίβλεψη της Καθηγήτριας κας Ναΐρ-Τώνιας Βασιλάκου (ΠΑΔΑ) και τη συνεργασία της Επίκουρης Καθηγήτριας κας Ολύβιας Δόντη (ΣΕΦΑΑ).
Σκοπός του ερευνητικού προγράμματος είναι να αξιολογηθούν οι διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές των έφηβων αθλητριών που συμμετέχουν σε αθλήματα της γυμναστικής (ενόργανη γυμναστική, ρυθμική γυμναστική, τραμπολίνο, ακροβατικός διάδρομος. ακροβατική γυμναστική, γενική γυμναστική) στην Ελλάδα. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας αναμένεται να συμβάλλουν (α) στην κατανόηση των παραγόντων που επιδρούν στην υιοθέτηση ακατάλληλων διατροφικών πρακτικών από τις αθλήτριες και (β) στον σχεδιασμό προγραμμάτων διατροφικής αγωγής και εκπαίδευσης σε αθλήτριες, προπονητές και γονείς προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με τους κινδύνους της μη ισορροπημένης διατροφής κυρίως στην υγεία, αλλά και στην αθλητική απόδοση.

Ποιά είναι η αγαπημένη μας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος;
Μας είπε:
Είμαι Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.
Από το 2007 έως το 2009 εξειδικεύθηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών και ολοκλήρωσα την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Το Πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του National Centre for Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας και είναι πιστοποιημένο από το British Psychological Society.
Είμαι συνεργάτης του ΚΕΑΔΔ από την αρχή της ίδρυσής του, συμμετέχοντας στη διδασκαλία των εκπαιδευόμενων και στη μετάφραση και επιμέλεια των κειμένων εκπαίδευσης. Από το 2007 συνεργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού») παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε εφήβους με διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία).
Έχω εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βιολογίας, Βιοχημείας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου και των Μικροοργανισμών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω κάνει την πρακτική μου άσκηση ως διαιτολόγος στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο ΓΝΑ, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Τζάνειο και Γ.Γεννηματάς.
Την Ευχαριστούμε Θερμά!

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα