Ο βουλευτής Ανατ.Αττικής Νάσος Αθανασίου ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας να λάβει, λόγω του κορονοϊού, ειδικά μέτρα για τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος

331

Αναφορά κατέθεσε στις 23/09 ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, με την οποία ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριληφθούν τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, στους μαθητές που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα εκπαιδεύονται εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να προστατευτούν. 

Δέκα ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει βρει λύση για τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, που παρακολουθούν μαθήματα γενικής εκπαίδευσης και κινδυνεύουν να μην σταλούν στο σχολείο, επειδή η ηγεσία του υπουργείου αρνείται να επιτρέψει την κατ’ οίκον εκπαίδευσή τους με παράλληλη διαδικτυακή στήριξη, όπως γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. 

Η αναφορά κατατέθηκε μετά από επιστολή προς τον βουλευτή, του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη». Οι γονείς επισημαίνουν ότι οι καθηγητές παράλληλης στήριξης των παιδιών με αυτισμό, λόγω του ειδικού εκπαιδευτικού ρόλου τους, δεν μπορούν να τηρήσουν το μέτρο της κοινωνικής απόστασης, αφού κάθονται στο ίδιο θρανίο με τους μαθητές τους. Επιπλέον, το Υπουργείο με ΚΥΑ εξαιρεί  τα παιδιά με αυτισμό από τη χρήση μάσκας

Να σημειωθεί ότι ο Αυτισμός δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 παθήσεων, που δικαιούνται διαδικτυακής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Μόλον τούτο, κατά τη διάρκεια της γενικής καραντίνας τα παιδιά με αυτισμό συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκπαίδευση. Τώρα, παρά τα αυξημένα κρούσματα, το Υπουργείο επιμένει στη δια ζώσης εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να τα προστατεύσουν ή σκέπτονται να τα αποσύρουν. 

 Όπως τονίζει στην αναφορά του ο Νάσος Αθανασίου, «το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται να βρει άμεσα λύσεις και να λάβει ειδικά μέτρα για τις περιπτώσεις αυτές»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα