spot_img
28.4 C
Rafina
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
spot_img

Οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν και το Μπράλο

 

 

 

Στην απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, κλείνοντας για 48 ώρες μετά τα Θεοφάνεια και την παρακαμπτήρια οδό στο Μπράλο Φθιώτιδας, φαίνεται ότι καταλήγουν ομόφωνα οι αγρότες στην πανελλαδική συνέλευση των μπλόκων στα Μάλγαρα.

Γεγονός που σημαίνει ότι για δύο ημέρες, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή η χώρα θα κοπεί κυριολεκτικά στα δύο. Τον αποκλεισμό του Μπράλου αναμένεται να πραγματοποιήσουν τρακτέρ από το μπλόκο της Καρδίτσας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, με 1.400 αγροτικά μηχανήματα.

Οι αγρότες συζητούν επίσης τον αποκλεισμό και του παραδρόμου της Εθνικής Οδού στον Ευαγγελισμό Λάρισας. Καθώς και αποκλεισμό λαχαναγορών και ψαραγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Θα συνεχιστούν παράλληλα σε κάθε περίπτωση οι αποκλεισμοί εθνικών οδών και σε άλλα σημεία, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο και πορείας των αγροτών στην Αθήνα όταν τελικά υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πανελλαδική συνέλευση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλγάρων συμμετέχουν εκπρόσωποι από 42 μπλόκα και από 13 αγροτικούς συλλόγους όλης της χώρας.

Η διάθεση ήταν εξαρχής για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς μεταξύ των αγροτών και κτηνοτρόφων επικρατεί οργή για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της απειλεί με διοικητικά μέτρα τους ιδιοκτήτες τρακτέρ που συμμετέχουν σε μπλόκα.

ΕΛ.ΑΣ: Πού υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας και εκτροπές στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας
Όσον αφορά την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται οι εξής διακοπές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στη Θήβα, διακοπή κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής, στο μεν ρεύμα πορείας προς Αθήνα από την 100,268 χιλιομετρική θέση του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ (Α/Κ Στρατοπέδου) έως την 75,525 χ/θ του αυτ/μου ΑΘΕ (Α/Κ Ριτσώνας), στο δε ρεύμα προς Θεσσαλονίκη από την 75,525 χ/θ αυτ/μου ΑΘΕ (Α/Κ Ριτσώνας) έως την 115 χ/θ αυτ/μου ΑΘΕ (Α/Κ Κάστρου).

Στο Κάστρο Βοιωτίας, διακοπή κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα από την 125,770η χ/θ αυτ/μου ΑΘΕ (Α/Κ Μαρτίνου) έως την 114,815η χ/θ αυτ/μου ΑΘΕ (Α/Κ Κάστρου), ενώ στο ρεύμα προς Θεσ/νίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα του αυτ/μου ΑΘΕ.

Στη Λαμία, (203ο χιλιόμετρο, ανισόπεδος κόμβος Μπράλου), διακοπή κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής επί τόπου από τις εισόδους-εξόδους του Α/Κ Μπράλου (203,065 χ/θ αυτ/μου ΑΘΕ) και στα δύο ρεύματα πορείας.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Δήμαρχος Παλλήνης αναλαμβάνει την Υπηρεσία Καθαριότητας μετά την παραίτηση της Βίκυς Κακαμπούκη

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, αναλαμβάνει την άμεση εποπτεία...

Μαραθώνας: Ιδρύεται Ελληνο-κινεζικό πανεπιστημιακό κέντρο τεχνολογικής έρευνας αιχμής

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιουνίου 2026 υιοθέτησε ομόφωνα την...

Ραφήνα Πικέρμι: υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο 20/6

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ...

Από τη Ραφήνα στο διεθνές βάθρο για τη Phoenix Cheerleading Team του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ

Μπορεί να μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, όμως απέδειξε...

Το Συμβούλιο Κοινότητας Ραφήνας συνεδριάζει για τις πλατείες Πλαστήρα και Δημητρακού

Λήψη απόφασης επικαιροποίησης των Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά...

ΝΕΑ

Ο Δήμαρχος Παλλήνης αναλαμβάνει την Υπηρεσία Καθαριότητας μετά την παραίτηση της Βίκυς Κακαμπούκη

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, αναλαμβάνει την άμεση εποπτεία...

Ραφήνα Πικέρμι: υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο 20/6

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ...

Από τη Ραφήνα στο διεθνές βάθρο για τη Phoenix Cheerleading Team του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ

Μπορεί να μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, όμως απέδειξε...

Το Συμβούλιο Κοινότητας Ραφήνας συνεδριάζει για τις πλατείες Πλαστήρα και Δημητρακού

Λήψη απόφασης επικαιροποίησης των Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά...

Ραφήνα: Η αλβανική κοινότητα αποχαιρετά τον Ερνάλντο

Η αλβανική κοινότητα Ραφήνας αποχαιρετά τον Ερνάλντο που έδωσε...

Παραδοσιακό πανηγύρι στα Σπάτα με Γωγώ Τσαμπά, για τον εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με παραδοσιακή μουσική, γνωστές φωνές και έντονο γιορτινό χαρακτήρα...

RPN.GR