Οι επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας μας συμβουλεύουν!

402

Ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Επισκεπτών Υγείας σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4486/2017 ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017  έχει ορισθεί η 17η Σεπτέμβρη έκαστου έτους και αποτελεί μία ημέρα όπου αναγνωρίζεται το έργο του Επισκέπτη Υγείας στη Δημόσια Υγεία ενώ συγχρόνως τιμάται η αξία της πρόληψης, της Αγωγής και της Προαγωγής υγείας.

Για το έτος 2020, δεδομένων των νέων υγειονομικών συνθηκών λόγω της εμφάνισης της λοίμωξης του covid 19, ο ΠΣΕΥ στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως χαράκτες πολιτικών υγείας στη χώρα μας, προσδιορίζει ως θεματική ενότητα της Πανελλήνιας Ημέρας Επισκέπτη Υγείας στις 17ης Σεπτεμβρίου 2020 την ενίσχυση της ατομικής ευθύνης και της υιοθέτησης των μέτρων προστασίας και πρόληψης για τον SARS–COV-2.
Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων δεν είναι θέμα τύχης. Δεν είναι συγκυρία ή ένα τυχαίο γεγονός. Πρέπει να συνιστά προγραμματισμένη έκβαση  που προϋποθέτει σχεδιασμένη, υποστηριγμένη και βιώσιμη αγωγή υγείας. Η ατομική ευθύνη πρωταγωνιστεί και σε αυτή την πανδημία, εφαρμόζοντας σωστά τα βασικά μετρά ατομικής προστασίας συμβάλλουμε στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

 -ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

                                                        -ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

(με τον ενδεδειγμένο και σχολαστικό τρόπο)

         -ΦΟΡΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.

Υ.Υ.ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

 Στις 24/7/2020 εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υ.Υ με Αρ. Πρωτ. Δ1γ/ΓΠ οικ 47265 ,που περιγράφει  αναλυτικά τους ενδεδειγμένους τρόπους χρήσης, με  θέμα: Συστάσεις αναφορικά με την καθολική χρήση της μάσκας /ασπίδας προσώπου σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (τροφίμων και ποτών και παροχής υπηρεσιών) στα πλαίσια της πανδημίαςCOVID-19
    Η ατομική ευθύνη συνδυάζετε με την επαγγελματική υποχρέωση, παρατηρώντας όμως την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα είμαστε όλοι μάρτυρες σε μερική εφαρμογή(έξω την μύτη, κάτω στο πηγούνι, μόνο παρουσία πελάτη,) και  μόνο στους εργαζόμενους που βρίσκονται στην βιτρίνα του καταστήματος (σερβιτόρους, πωλητές)και όχι σ΄ αυτούς που έχει μεγαλύτερη σημασία στους παρασκευαστές της πίσω γραμμής(αρτοποιούς ζαχαροπλάστες, μάγειρες).
    Ας αναλάβουμε όλοι την ατομική και επαγγελματική μας ευθύνη για να θωρακίσουμε όσο γίνετε καλύτερα την μερική κανονικότητα που έχουμε ανάγκη όλοι να ζήσουμε,έως ότου η επιστήμη δώσει την λύση.
Επισκέπτριες υγείας

Κέντρου Υγείας Ραφήνας