Σύψας : Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα πάμε σε lockdown

205

Aνοιχτά είναι πλέον όλα τα ενδεχόμενα, για να διακοπεί η ανησυχητική πορεία του κορονοϊού.

Αν και έχει περάσει μόλις ένα 24ωρο από την επιβολή νέων μέτρων στην Αττική – με κυριότερο εξ αυτών την επέκταση της χρήσης της μάσκας – η εφαρμογή περισσότερων περιορισμών ή ακόμη κι ενός lockdown στον νομό της πρωτεύουσας παραμένει στο τραπέζι, καθώς ο κορονοϊός φαίνεται να βρίσκεται σε έξαρση, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

Οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν στενά τα δεδομένα της πανδημίας και ήδη συστήνουν αυστηρότερα μέτρα ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να εξετάζει ακόμα και την επιβολή ενός νέου lockdown στην Αττική.

Σύψας: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα πάμε αναμφίβολα σε lockdown

«Ποτέ μη λες ποτέ με το lockdown. Αν χρειαστεί θα γίνει, αν συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και στο lockdown. Το επόμενο βήμα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις. Θα δώσουμε σίγουρα 10 μέρες με 2 εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν όχι ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο» είπε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στον Αnt1.

Ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. «Τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε χαρακτηριστικά.