spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Οι καρδιοπάθειες χτυπούν τις γυναίκες – Γιατί είναι πιο ευάλωτες – rpn

 

 

 

Με τις καρδιοπάθειες και πώς αυτές επηρεάζουν τις γυναίκες ασχολείται σήμερα η «Ελένη» και η καρδιολόγος Χριστίνα Χρυσοχόου.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι καρδιοπάθειες πλήττουν και τις γυναίκες και προκαλούν περισσοτέρους θανάτους και από τον καρκίνο του μαστού.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια αυξημένη νοσηλεία του γυναίκειου φύλου στα νοσοκομεία».

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, παρά την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων. Ανατομικά, οι γυναίκες με το καρδιαγγειακό σύστημα που διαθέτουν είναι πιο ευάλωτες και σύμφωνα με τους γιατρούς, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να κάνουν καρδιολογικό έλεγχο κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε 60 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα κύρια συμπτώματα είναι πόνος στο στήθος, δύσπνοια και ταχυκαρδία.

«Η πρόληψη αφορά και τα δύο φύλα. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη».

Στις γυναίκες συμβάλλουν οι παράγοντες της παχυσαρκίας, η αντισυλληπτική θεραπεία και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

«Επίσης, η εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία και οι ανατομικές διαφοροποιήσεις».

«Η καρδιά γερνάει και αυτή με την πορεία. Έχει σχέση με τον τρόπο ζωής μας και με την κληρονομικότητά μας».

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR