spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Όλοι Μαζί Μπορούμε : Απολογισμός Δράσεων Σεπτέμβριος 2020 & Απολογισμός εθελοντικών αιμοδοσιών

 

 

 

 

  • Απολογισμός Δράσεων Σεπτεμβρίου 2020

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον μήνα Σεπτέμβριο.

8.875 είναι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσα από το «Με ένα CL1CK μπορείς».

10.200 είναι τα χρήματα, τα οποία μετατράπηκαν σε τρόφιμα και απαραίτητα είδη οικιακής και ατομικής υγιεινής και διατέθηκαν σε 9 Δήμους και Φορείς.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

15.117 κιλά τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τα καλάθια των σούπερ μάρκετ και διατέθηκαν στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδος και στην ΜΚΟ «Αποστολή».

3.813 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν από 107 εθελοντικές αιμοδοσίες που έγιναν σε όλη τη χώρα.

1.030 κιβώτια με σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Το Παιδί πάνω απ’ όλους», σε συνεργασία με 61 Δήμους της Αττικής, και προσφέρθηκαν στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων. 

22 φορτηγά 5 τόνων γεμάτα αγαθά προσφέρθηκαν προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας.  

Επειδή οι ανάγκες των συνανθρώπων μας παραμένουν μεγάλες, η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται.

  • Απολογισμός Εθελοντικών αιμοδοσιών από την αρχή της δράσης έως και 11 Οκτωβρίου  

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η Περιφέρεια Αττικής, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς και Συλλόγους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει.

37.992 μονάδες αίματος έχουν συγκεντρωθεί από 961 αιμοδοσίες, από τις 18 Μαρτίου που ξεκίνησε η συλλογική αυτή δράση, έως και 11 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο για την πρόθυμη συμμετοχή του σε αυτή τη δράση. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της στα κλιμάκια των νοσοκομείων που στελεχώνουν τους εξωτερικούς κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, προσφέροντας στο ιατρικό προσωπικό μάσκες, γάντια και απολυμαντικά, προκειμένου να τηρείται το σχετικό πρωτόκολλο και όλοι οι κανόνες υγιεινής, τόσο για την ασφάλεια των ομάδων αιμοδοσίας, όσο και των αιμοδοτών.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι τα αποθέματα αίματος να είναι επαρκή.

Δίνουμε αίμα. Δίνουμε ζωή. Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη…

Αυτή την εβδομάδα

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR