Όλοι στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο 28/11/2019 στις 20.30 – Συμπαράσταση στους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στις κερααίες σε Ναυτίλου και Ναυσικάς.

465

Οι κάτοικοι σε Νηρέα, Πρωτέα, Ορειχαλκουργούς και Σκαλοπάτι οργανώνονται και δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν την υγεία των οικογενειών τους από τις κεραίες, που υψώνονται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, με μικρά παιδιά και καρκινοπαθείς σε στάδιο αποθεραπείας. Ο εξωραϊστικός σύλλογος ΝΗΡΕΑΣ είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες συλλόγου και κατοίκων και καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας, όπως και τους υπόλοιπους συλλόγους της περιοχής, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Ο σύλλογος μας και η επιτροπή κατοίκων ενάντια στην κεραία της οδού Ναυσικάς αποφάσισαν, μετά από τη συνάντηση του Σαββάτου 23/11, να προχωρήσουν στις εξής κινήσεις:

1. Να αποσταλεί επιστολή στην εταιρεία COSMOTE, συνοδευόμενη από τις υπογραφές κατοίκων, όπου θα γνωστοποιείται στην εταιρεία ότι αν δεν αποσύρει οριστικά τους φακέλους των κεραιών σε Ναυτίλου και Ναυσικάς, οι υπογράφοντες θα σταματήσουν να είναι ή δεν θα γίνουν ποτέ συνδρομητές της συγκεκριμένης εταιρείας. Στην ίδια επιστολή ζητείται από την εταιρεία να προχωρήσει σε εναλλακτικές λύσεις ενίσχυσης του σήματος μετά από συνεννόηση με τους κατοίκους – συνδρομητές της.

2. Να προωθηθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, με υπογραφές, των κατοίκων προς το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου, όπου θα ζητείται από τους δημοτικούς συμβούλους να δηλώσουν ξεκάθαρα προς την εταιρεία COSMOTE την απαίτηση τους να καθαιρεθεί η εγκατεστημένη κεραία και να αποσυρθούν οι φάκελοι αδειοδότησης και των δύο κεραιών.

3. Να συνεχιστεί η προσπάθεια, μέσω δικηγόρου και γνωμάτευσης μηχανικού, να ακυρωθεί η άδεια λειτουργίας της κεραίας της Ναυσικάς.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων – όχι με απλή δήλωση συμπαράστασης αλλά – με κοινοποίηση προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μιας απόφασης δημοτικού συμβουλίου, όπου θα ζητείται ξεκάθαρα:
i) η καθαίρεση της κεραίας της Ναυσικάς
ii) η ακύρωση της άδειας λειτουργίας των κεραιών σε Ναυσικάς και Ναυτίλου
iii) να μην αδειοδοτηθεί άλλη κεραία κινητής εντός κατοικημένης περιοχής.

Επίσης, θέλουμε να θεωρούμε δεδομένο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι – κάτοικοι της περιοχής μας – Γεράσιμος Βουδούρης και Παναγιώτης Δήμας θα πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση υπέρ της δημόσιας υγείας και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Κι εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, οφείλουμε να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και να υπογράψουμε μαζικά την επιστολή και το ψήφισμα. Να σταθούμε στο πλευρό των γειτόνων μας που απειλούνται από τις κεραίες, χωρίς να βάζουμε το σήμα του κινητού πάνω από τη δημόσια υγεία. Και μην ξεχνάμε, σήμερα απειλούνται εκείνοι, αύριο θα έρθει η δική μας σειρά.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑΣ