Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Μάτι με ρίψη στεφάνου αλλά και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων(φωτο-βίντεο)

886

Μετά την αποκάλυψη του μνημείου για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά,οι κοινές εκδηλώσεις 10 συλλόγων από 5 πληγείσες περιοχές ολοκληρώθηκαν στο Λιμανάκι του Ματιού με επιμνημόσυνη δέηση χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισιάς,Ωρωπού και Αμαρουσίου κ.κ.Κύριλλου.

 

Οι κάτοικοι σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση φώναξαν 102 φορές ”ΔΙΚΑΙΩΣΗ΄΄ στην ανάγνωση και προσκλητήριο των 102 ονομάτων των νεκρών συμπολιτών και φίλων τους,που βρήκαν φρικτό θάνατο προσπαθώντας να σωθούν.

Νεαρά κορίτσια ντυμένα στα λευκά άναψαν 102 κεράκια σχηματίζοντας την τραγική ημερομηνία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στην εκδήλωση,σαν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την κάλυψη των πυρόπληκτων για την θεραπεία των εγκαυματιών , για την απομάκρυνση των μπάζων , για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τον αμίαντο αλλά κυρίως έχουμε προχωρήσει την εκπόνηση ενός πολεοδομικού σχεδίου το οποίο θέλουμε να διαβουλευτούμε και διαβουλευόμαστε μαζί σας για να υπάρξει μια νέα ζωή στο Μάτι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε λίγες μέρες θα είναι εδώ ώστε να κάνει απολογισμό συγκεκριμένο απολογισμό για το τι έγινε μέχρι σήμερα και κυρίως να αναπτύξει τις δράσεις μας σε κοινωνικό και πολεοδομικό επίπεδο από δω και πέρα. Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο απ΄ αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μας. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό είναι ζήτημα ανθρώπινο και συνειδησιακό. Κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους νεκρούς και στους ζωντανούς, κι όλοι μαζί αναφωνούμε ‘’ Αθάνατοι”, ‘’΄Δικαίωση”».

Προς το τέλος της ομιλίας του κ.Χατζηδάκη,όπως μπορείτε να δείτε στα τελευταία λεπτά της ζωντανής μετάδοσής μας κάποιοι κάτοικοι ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται έντονα και να βάλλονται κατά του Υπουργού αλλά και όλων των παρισταμένων αλλά και να διεκδικούν δικαίωση και γρήγορες ενέργειες για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και την ζωή τους.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει λίγο πρόωρα η εκδήλωση και να φύγουν οι επίσημοι σχεδόν εσπευσμένα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος Ευάγγελος Μπουρνούς και Στέργιος Τσίρκας ,ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός ,η Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη.και από τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου οι αντιδήμαρχοι Π.Καλφαντής,Δ.Κατσουλάκης και ο δημ.σύμβουλος Σ.Κάρλος .

Δείτε περισσότερες φωτο ΕΔΩ

Φωτο-βίντεο Τράση Κατερίνα