spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ορνιθολογική Εταιρεία: Να σταματήσουν οι πτήσεις του “Οδυσσέα” στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

 

 

 

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ζητά να σταματήσουν οι πτήσεις του αετού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

«Καλούμε σε άμεση παρέμβαση όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ηγεσία ΥΠΕΝ, Γενική Διεύθυνση Δασών, Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας κ.α.), ώστε να σταματήσουν άμεσα και οριστικά τέτοιου είδους θεάματα που οδηγούν την περιβαλλοντική κουλτούρα στη χώρα μας δεκαετίες πίσω» υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι «το αντι-περιβαλλοντικό θέαμα που δεν συνάδει επιπλέον με την ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

«Να σταματήσει τώρα η «οδύσσεια» του «Οδυσσέα»!

Το αποτρόπαιο θέαμα, ωστόσο, που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γηπέδου και τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της ΑΕΚ σε αυτό, προκάλεσε την αγανάκτηση ακόμα και των πλέον καλόπιστων και δικαιώνει απόλυτα τη στάση της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, εμφανίζεται ο #αετός να φτάνει στο κέντρο του γηπέδου με μια μπάλα δεμένη στο πόδι (δήθεν τη μετέφερε με τα νύχια) και να αρχίζει αμέσως να τρώει με βουλιμία τα κομμάτια κρέας που του είχαν μέσα στο κύπελλο ενώ ο γερακάρης τον λύνει.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται και ο σχεδόν βάναυσος τρόπος με τον οποίο το πουλί «εκτοξεύεται» από ψηλά προς το κέντρο του γηπέδου μόλις του βγάλουν την κουκούλα.

Πέρα από το απαράδεκτο θέαμα που θυμίζει τσίρκο, το πουλί είναι φανερά στρεσαρισμένο και πεινασμένο ενώ δυσκολεύεται να πετάξει με την κρεμασμένη μπάλα και μέσα σε ένα τόσο ασφυκτικό περιβάλλον -το παιχνίδι άργησε 22 λεπτά να αρχίσει λόγω των καπνογόνων.

Δυστυχώς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτό το εμφανώς αντι-περιβαλλοντικό σόου, που λαμβάνει χώρα μπροστά σε ευρύ κοινό, να βρει μιμητές και να βγει εκτός ελέγχου. Καλούμε σε άμεση παρέμβαση όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ηγεσία ΥΠΕΝ, Γενική Διεύθυνση Δασών, Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας κ.α.) ώστε να σταματήσουν άμεσα και οριστικά τέτοιου είδους θεάματα που οδηγούν την περιβαλλοντική κουλτούρα στη χώρα μας δεκαετίες πίσω».

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR