spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ουκρανία: Αυτό είναι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα 40 εκατ. ευρώ που κατέστρεψαν ειδικές δυνάμεις της

 

 

Η Ουκρανία ενημέρωσε μέσω της υπηρεσίας πληροφοριών για την άμυνάς της ότι μια μονάδα ειδικών δυνάμεων «εντόπισε και κατέστρεψε επιτυχώς» ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Buk-M3 την Κυριακή (14/9).

Η υπηρεσία δήλωσε ότι το σημαντικό αυτό περιουσιακό στοιχείο της Ρωσίας -αξίας μεταξύ 40 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων ή 34 και 42 εκατομμυρίων ευρώ- επλήγη στην κατεχόμενη περιοχή της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι το ΝΑΤΟ μάχεται κατά της Ρωσίας»

Η υπηρεσία προσέθεσε πως το εν λόγω πυραυλικό σύστημα -το οποίο μπορεί να πλήξει αεροπορικούς, θαλάσσιους και χερσαίους στόχους- βρισκόταν κοντά στην Αλεξαντρίφκα, στην περιοχή της Μελιτόπολης.

Δείτε βίντεο:

YouTube thumbnail

Ένα Buk-M3 σε ρωσική παρέλαση

Σήμερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ μάχεται εναντίον της Ρωσίας με το να παρέχει άμεση και έμμεση στήριξη προς την Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται ντε φάκτο σε αυτό τον πόλεμο. Το ΝΑΤΟ παρέχει άμεση και έμμεση στήριξη στο καθεστώς του Κιέβου. Μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι το ΝΑΤΟ μάχεται κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Το Σάββατο, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια Σούμι, όπως έκανε γνωστό ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά από σκληρές μάχες που δόθηκαν επί σειρά μηνών.

 

«Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι η ρωσική επιθετική επιχείρηση στην περιφέρεια Σούμι αποκρούστηκε πλήρως από τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του κατόπιν διαβουλεύσεων με την ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγού Ολεξάντερ Σίρσκι.

Οι εχθροπραξίες σε παραμεθόριες περιοχές συνεχίζονται, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν την επίθεσή τους, υποστήριξε ο Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε διακηρύξει πως τα στρατεύματά του πρέπει να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας περίπου 10 χιλιομέτρων στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη διασυνοριακή επίθεση ανάλογη με την περυσινή στο Κουρσκ.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιωτικούς αναλυτές, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν έκταση περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιφέρεια Σούμι.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR