spot_img
31.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Πανεπιστημιούπολη: Πώς ξέσπασε η φωτιά – Τα σενάρια που εξετάζει η Πυροσβεστική

 

 

 

Μεγάλη και άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής το μεσημέρι της Δευτέρας (28/7), για τη φωτιά που ξέσπασε στην Πολυτεχνειούπολη, στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), προκειμένου να διαπιστώσουν πώς ξέσπασε η φωτιά, ενώ ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού ανέφερε στο ΕΡΤΝews, ότι ήταν οι δύο οι εστίες της φωτιάς. Η δεύτερη ξέσπασε λίγο αργότερα στην οδό Ζησιμοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θα ερευνήσουν αν οι δύο εστίες συνδέονται, καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα έδειχνε ενδεχομένως σχέδιο εμπρησμού.

Η φωτιά κινήθηκε αντίθετα από τα σπίτια προς την Αττική Οδό, όπου έγινε μεγάλη προσπάθεια να την σταματήσουν εκεί και να μην περάσει απέναντι στον Υμηττό όπου σίγουρα θα λάμβανε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν απείλησε τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης και οριοθετήθηκε άμεσα, καθώς στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε το κατασβεστικό έργο.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, εθελοντές, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ άμεσα ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν: 110 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 30 οχήματα και εθελοντές. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτή την εβδομάδα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για την Τετάρτη 15 Ιουλίου σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ...

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Κρατά τη βουλευτική έδρα

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Διπλή τραγωδία στον Πειραιά: Ποιο ήταν το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό σε ΙΧ μέσα σε γκαράζ

Σοκ προκαλεί στον Πειραιά ο αιφνίδιος θάνατος δύο νέων...

MR BOSS στη Ραφήνα: Καφές, σνακ και καθημερινές αγορές από το πρωί έως τα μεσάνυχτα

Στη Λεωφόρο Φλέμινγκ 47, στο κέντρο της Ραφήνας, το...

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

ΝΕΑ

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

Πειραιάς: Νεκροί 28χρονος και 27χρονη μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 28χρονος και μία 27χρονη μέσα σε...

RPN.GR