spot_img
9.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Πάνω από 200 οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για σεξουαλικά αδικήματα – rpn

 

 

 

Εξήντα πέντε νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για σεξουαλική κακοποίηση έλαβε το BBC. Οι κατηγορίες ήρθαν στο φως μέσα από ντοκιμαντέρ και podcast του BBC τον περασμένο μήνα, όπου αρκετές γυναίκες περιέγραψαν τη φρικτή εμπειρία τους. Ορισμένες από αυτές εργάζονταν είτε στο κατάστημα Χάροντς είτε ως προσωπικές βοηθοί του Αλ Φαγιέντ. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε πως η συμπεριφορά του ήταν προβληματική και πριν ακόμη ανοίξει το Χάροντς στο Λονδίνο.

Μια νέα μαρτυρία αναφέρει ότι ο Αλ Φαγιέντ κρατούσε μια γυναίκα στο σπίτι του ενάντια στη θέλησή της, την κακοποιούσε σεξουαλικά ενώ την είχε προσλάβει ως νταντά των παιδιών του. Οι καταγγελίες πλέον αγγίζουν τις 200, και οι γυναίκες που μιλούν για τις φρικαλεότητες αυτές τον περιγράφουν ως “τέρας”. Ο Αλ Φαγιέντ πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, με πολλές γυναίκες να επιζητούν δικαιοσύνη για τα δεινά που υπέστησαν.

Γιατί τώρα
Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι χρησιμοποίησε μια ομάδα πρώην αστυνομικών για να εκφοβίσει τα θύματα, καθώς και επιθετικές νομικές τακτικές για να τα φιμώσει.

Οι δικηγόροι άφησαν να εννοηθεί ότι κανείς δεν εξαιρείται των ευθυνών του καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε συγκάλυψη από τους συνεργάτες του Αλ-Φαγέντ.

Τα θύματα ζητούν τώρα τη διεξαγωγή μιας ευρύτερης έρευνας που θα πρέπει όχι μόνο να ελέγξει τις ενέργειες του Al Fayed αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις από εκείνους που τον γνώριζαν καλύτερα.

H διεύθυνση των πολυτελών καταστημάτων είπε στο BBC ότι «από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν 200 και πλέον άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία του Harrods για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις τους απευθείας με την επιχείρηση».

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR