spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Παράδοξα και ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

 

 

Έντονη αντίδραση στο δημοτικό συμβούλιο για τους ισχυρισμούς του συλλόγου της Αρτέμιδας περί παραποιημένων στοιχείων θορύβου από το αεροδρόμιο

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, όταν με έγκριση της δημοτικής αρχής εμφανίστηκε ο σύλλογος της Αρτέμιδας «Περιβαλλοντική Αρμονία» για να πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με τα θέματα του αεροδρομίου.

Η παρουσίαση εξελίχθηκε σε έναν ιδιότυπο μονόλογο, με τον τεχνικό σύμβουλο του συλλόγου να προχωρά σε ισχυρισμούς που προκάλεσαν απορία αλλά και ειρωνικά χαμόγελα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για τα επίπεδα θορύβου είναι… παραποιημένα προς τα πάνω για τη Ραφήνα. Μάλιστα, όπως είπε, αυτό γίνεται σκόπιμα ώστε να δημιουργούνται τριβές μεταξύ Ραφήνας και Αρτέμιδας, με το αεροδρόμιο να «βολεύεται» από τη διαμάχη των δύο γειτονικών περιοχών.

Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ο τέως δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, δείχνοντας ότι γνωρίζει το ζήτημα σε βάθος, παρενέβη με αποφασιστικότητα και αποδόμησε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του τεχνικού συμβούλου. Στο πλευρό του στάθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπατάλης, κρατώντας σταθερή στάση απέναντι σε μία δημοτική αρχή που περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή.

Η συζήτηση, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε και ορθά έπραξε, τη διαδικασία, μεταθέτοντας το θέμα για μελλοντική συνεδρίαση. Το γεγονός αυτό αφήνει ανοιχτά ερωτήματα, για ποιον λόγο έγινε αυτή η παρουσίαση, γιατί δόθηκε το συγκεκριμένο βήμα στον σύλλογο της Αρτέμιδας και ποιον τελικά εξυπηρέτησε;

Το βέβαιο είναι ότι τα αεροπλάνα συνεχίζουν να πετούν σε χαμηλά ύψη πάνω από τη Ραφήνα, με τα επίπεδα θορύβου να έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2013. Παράλληλα, είναι προφανές πως η Αρτέμιδα έχει αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες επιβαρύνσεις. Ένα μισάωρο παραμονής στη περιοχή Μαρίκες, είναι αρκετό για να καταλάβει ο καθένας τα πάντα… Πρόκειται για μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να «καλιμπραριστεί» ή να διαστρεβλωθεί από μελέτες και παρουσιάσεις, όσο κι αν επιχειρείται.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR