Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί στον Δήμο Σπάτων–Αρτέμιδος η παραίτηση του Φίλιππου Αργυρού από το αξίωμα του αντιδημάρχου και από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχε.
Ο κ. Αργυρός γνωστοποίησε, παράλληλα, την αποχώρησή του από τη διοικούσα παράταξη «Στοχεύουμε Μαζί», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Η επιστολή παραίτησης υποβλήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 71469/09-09-2026.
Αιχμές κατά της δημοτικής διοίκησης
Στην επιστολή του, ο Φίλιππος Αργυρός εκφράζει την «πλήρη απογοήτευση» και την αντίθεσή του για όσα, όπως αναφέρει, συμβαίνουν στη διοίκηση του Δήμου, στην πολιτική που ακολουθείται και στις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Με βάση αυτή τη διαφωνία, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του αντιδημάρχου και από κάθε άλλο διοικητικό αξίωμα, ενώ ταυτόχρονα αποχωρεί από την παράταξη με την οποία είχε εκλεγεί.
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν αποχωρεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα συνεχίσει τη θητεία του ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δηλώνοντας ότι από αυτή τη θέση θα υπηρετεί τους δημότες και τα συμφέροντα του Δήμου.
Προαναγγέλλει αναλυτικές εξηγήσεις
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Αργυρός επιβεβαίωσε την απόφασή του και προανήγγειλε νέα δημόσια τοποθέτηση, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν στη ρήξη με τη διοικούσα παράταξη.
Η εξέλιξη αποκτά πρόσθετο πολιτικό βάρος, καθώς είχε προηγηθεί η δημόσια διαφοροποίησή του από επιλογές της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, είχε διαφωνήσει με την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Σπάτων στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ είχε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Περιουσιακών Στοιχείων.
Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Φίλιππος Αργυρός δεν έχει συνδέσει επισήμως τα συγκεκριμένα περιστατικά με την παραίτησή του.
Ο δήμαρχος αναλαμβάνει προσωρινά τις αρμοδιότητες
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Σπάτων–Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου με την υπ’ αριθμόν 669 απόφασή του.
Οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο επιστρέφουν προσωρινά στον δήμαρχο, μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση για την τροποποίηση του διοικητικού σχήματος. Η προηγούμενη απόφαση ορισμού αντιδημάρχων εξακολουθεί να ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.
Ο Φίλιππος Αργυρός είχε αναλάβει καθήκοντα άμισθου αντιδημάρχου τον Ιανουάριο του 2024. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, οι χρηματοδοτήσεις, η αδειοδότηση καταστημάτων και οι δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Η ανεξαρτητοποίησή του αλλάζει πλέον τις πολιτικές ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανοίγει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τόσο στις εξηγήσεις που θα δώσει ο ίδιος όσο και στην απάντηση της δημοτικής αρχής.






























