spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις

 

 

Το Υπουργείο Οικονομικών εξαντλεί έμπρακτα όλα τα περιθώρια για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των φορολογούμενων πολιτών, καθώς και των λογιστών και φοροτεχνικών, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η παράταση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Εκκρεμεί η υποβολή ποσοστού μικρότερου του 5% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ο ρυθμός υποβολής είναι ιδιαίτερα αυξημένος το τελευταίο διήμερο, φθάνοντας περίπου τις 100.000 δηλώσεις ημερησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και η καταβολή της τρίτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

ΝΕΑ

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

RPN.GR