spot_img
9.9 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Παρέμβαση Χριστοδουλάκη στη Βουλή για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων πλησίον δασικών εκτάσεων – rpn

 

 

 

Την αναποτελεσματικότητα και ιδεοληψία της κυβέρνησης τονίζει σε νέα ερώτηση που κατέθεσε ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδρέας Πουλάς και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα  του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το πλαίσιο πυροπροστασίας των ακινήτων, το οποίο φέρνει σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες.

 

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης είχε προειδοποιήσει για το ανεφάρμοστο του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων πλησίον Δασικών Εκτάσεων με κατάθεση σειράς σχετικών ερωτήσεων με τις οποίες επισημαίνονταν μία σειρά από προβληματικά σημεία που αφορούσαν τον Κανονισμό Πυροπροστασίας και συγκεκριμένα:

 

  • Την τότε πρόβλεψη ασφυκτικών προθεσμιών για την υποβολή εκ μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων των σχετικών τεχνικών εκθέσεων και εντύπων αξιολόγησης.
  • Την προώθηση εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων του δόγματος της «ατομικής ευθύνης», όπου το κύριο βάρος της πυροπροστασίας πέφτει στους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι στην Πολιτεία.
  • Την επιβάρυνση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών των Δήμων με πρόσθετα γραφειοκρατικά βάρη και διαδικασίες που είναι αναγκαίο να διεκπεραιωθούν προκειμένου να υλοποιηθούν οι προβλέψεις του Κανονισμού.
  • Το έλλειμμα επαρκούς ενημέρωσης, προετοιμασίας, αλλά και αρωγής στους ιδιοκτήτες ακινήτων πλησίον δασικών εκτάσεων.

 

Μετά όμως και από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το ίδιο ζήτημα, η οποία αναφέρει όλα όσα είχε τονίσει ο Βουλευτής κ. Χριστοδουλάκης, αλλά και σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στις 3 ερωτήσεις που κατέθεσε, το θέμα έχει φτάσει στα όρια, δοκιμάζοντας τόσο την οικονομική δυνατότητα των πολιτών όσο και θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το περιβάλλον. Διότι οι πολίτες υπό τον φόβο των προστίμων καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις, ξεριζώνοντας και κόβοντας δέντρα και βλάστηση, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή.

 

Παραμένει χρέος της πολιτείας να συνδράμει αποφασιστικά, χωρίς επιπρόσθετες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, χωρίς να μετακυλύει τις δικές της τυπικές ευθύνες και σε κάθε περίπτωση με σεβασμό προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά και προς την αυτονόητη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να εκτελεί τον κοινοβουλευτικό του ρόλο, επιμένοντας να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των πολιτών που παραμένουν έρμαια των κυβερνητικών αποφάσεων και επιλογών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR