Παρενέβη ο Ελπιδοφόρος κατά της βίας και του ρατσισμού

217

Μέσω του Twitter ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με παρέμβασή του τάχθηκε ενάντια στη βία και τον ρατσισμό με αφορμή τη στυγερή εν ψυχρώ δολοφονία του 46 χρόνου Αφροαμερικανού George Floyd (Τζορτζ Φλόιντ), από αστυνομικούς στη Μινεάπολις της Μινεσότα. Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει με έμφαση «να μην μείνουμε σιωπηλοί».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο μήνυμά του έγραψε ακριβώς τα εξής: «Η άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους».

Elpidophoros

@Elpidophoros

Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Nα εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους.

Η στυγερή αυτή δολοφονική ενέργεια των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν ρίξει κατά γης τον άτυχο Τζορτζ Φλόιντ και ένας εκ των οποίων του πίεζε με δύναμη με το γόνατό του στο λαιμό παρά τις εκκλήσεις του θύματος να τον αφήσουν διότι έλεγε διαρκώς «δεν μπορώ να αναπνεύσω», έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες και βίαιες αντιδράσεις σε πλείστες όσες πολιτείες και πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κάθε βράδυ βίαιες αστυνομικά τμήματα πυρπολούνται, καταστήματα, δημόσια κτίρια, ενώ οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το κιγκλίδωμα του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο σε σημείο που η Αστυνομία αδυνατεί να την αντιμετωπίσει γι’ αυτό επιστρατεύθηκε το εφεδρικό τμήμα του στρατού, γνωστό ως National Guard.