spot_img
33.8 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας: “Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους”, του Θανάση Λεβέντη – rpn

 

 

Το σημαντικό βιβλίο του Θανάση Λεβέντη «Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους» (Θεμέλιο, 2023) παρουσιάζουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ραφήνας ο πρώην υπουργός Φώτης Κουβέλης, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίπου και ο γιατρός και συγγραφέας Ευάγγελος Μαυρουδής. Την εκδήλωση θα συντονίσει η ιστορικός Τέχνης Δρ. Λαμπρινή Μπενάτση.

Ο Θανάσης Λεβέντης, Καθηγητής Νευροχειρουργικής, υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής και Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο περιγράφονται οι ανυπέρβλητες δυσκολίες και τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσει το φτωχό αγροτόπαιδο από τα ορεινά Βίλια, που αγωνιζόταν να φυτέψει φακές στο σκληρό σαν τσιμέντο έδαφος του χωριού του, μέχρι να φτάσει να ασκεί την κορυφαία ιατρική ειδικότητα αλλά και να τιμάται από τους συμπατριώτες του εκλεγμένος σε κορυφαία πολιτικά αξιώματα.

Με πηγαία ροή λόγου ο Θανάσης Λεβέντης ζωντανεύει την ιδιαίτερα δύσκολη, Σπαρτιάτικη εποχή των παιδικών και νεανικών χρόνων του ενώ, παράλληλα, μεταφέρει τον αναγνώστη στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Ελευσίνας, όπου ανδρώθηκε, το οποίο δυστυχώς επρόκειτο να χαθεί. Αναφέρεται λεπτομερειακά σε όλη την επιστημονική και πολιτική του διαδρομή, χωρίς να παραλείπει και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τελευταία χρόνια, που αφορούν τη μνημονιακή εποχή, με τις εξελίξεις και τις διασπάσεις της Αριστεράς, αναφέροντας μάλιστα άγνωστες λεπτομέρειες. Δεν παραλείπει επίσης να καταγράψει τα τρέχοντα προβλήματα της Αττικής αλλά και τα παραλειπόμενα που αφορούν τη δημιουργία γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Αυτή την εβδομάδα

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

Τραγωδία στη Χαλέπα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Μία 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο...

RPN.GR