spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πάσχα: «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων

 

 

 

Συνεχίζεται σήμερα (18/4) για δεύτερη ημέρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την ύπαιθρο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, το πρώτο κύμα άρχισε να επιστρέφει από χθες το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (17/4), με τη σημερινή μέρα να αποτελεί κορύφωση, καθώς 19 πλοία αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά, από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, 13 καράβια φτάνουν από Κυκλάδες στη Ραφήνα και 8 πλοία από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στο Λαύριο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, χθες επέστρεψαν στον Πειραιά 15.432 επιβάτες, στη Ραφήνα 11.493 και στο Λαύριο 4.072.

Η πληρότητα τις μέρες του Πάσχα στους δημοφιλείς προορισμούς άγγιξε το 100%. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, εκτός Αττικής βρέθηκαν περισσότερα από 500.000 οχήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, επέστρεψαν στα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 50.000 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών πάνω από 46.000 οχήματα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι και σήμερα (18/4) η κίνηση θα είναι αυξημένη στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι το τριήμερο μεταξύ Μ. Πέμπτης και Μ. Σαββάτου πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 300.000 οχήματα με κατεύθυνση την ύπαιθρο, ενώ μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ υπολογίζεται ότι έφυγαν περίπου 1,5 με 2 εκατ. Αθηναίοι για την έξοδο του Πάσχα.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR