Παστέλ αποχρώσεις για την άνοιξη

394

Η άνοιξη έχει ήδη φτάσει κι εμείς νιώθουμε την ανάγκη για αλλαγές στο σπίτι μας. Εξάλλου σιγά σιγά τα βαριά χαλιά μαζεύονται και πάλι στην αποθήκη, ενώ οι χοντρές κουρτίνες δίνουν τη θέση τους σε ανάλαφρα και αέρινα υφάσματα μπροστά από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας.

Έτσι κι εμείς έχουμε αρχίσει να επιθυμούμε να αλλάξουμε τα έπιπλα του σαλονιού μας, να τα αντικαταστήσουμε με καινούρια και περισσότερο ανοιξιάτικα. Μια τέτοια αλλαγή δεν θα είναι καθόλου δύσκολη αφού μπορούμε να βρούμε πληθώρα σε έπιπλα EpiplaGand και να διαμορφώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το σαλόνι μας.

Πώς δημιουργούμε ένα ανοιξιάτικο σαλόνι;

Λοιπόν, ένα ανοιξιάτικο σαλόνι, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να βασίζεται σε παστέλ χρώματα τις δικής μας επιλογής. Φέτος θα βρούμε πολύ συχνά το χρώμα της μέντας να κυριαρχεί στην αγορά. Μπορούμε λοιπόν να το επιλέξουμε και να φέρουμε δροσιά στο χώρο μας.

Φυσικά, μπορούμε να επιλέξουμε και οποιοδήποτε άλλο από την ομάδα των παστέλ χρώμα, είτε το ανοιχτό κίτρινο που είναι περισσότερο κλασικό, είτε το απαλό ροζ, για μια πιο ρομαντική διάθεση, είτε ακόμα και το ανοιχτό θαλασσί αν θέλουμε το σαλόνι μας να παραπέμπει και λίγο στο ελληνικό κυκλαδίτικο στυλ διακόσμησης και αισθητικής.

Προχωρώντας στα έπιπλα, και πάντα με γνώμονα τα παστέλ χρώματα, μια ιδανική επιλογή για κάθε τύπο σαλονιού είναι ο καναπές γωνία. Στα μικρά σαλόνια ένας τέτοιος καναπές προσφέρει την αίσθηση του ευρύχωρου, ενώ γεμίζει τα μεγαλύτερα σαλόνια χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε υπερβολικά πολλά έπιπλα για να δείχνει ο χώρος μας ομοιόμορφα γεμάτος.

Για τον καναπέ σας, θα είναι ίσως καλύτερα να επιλέξετε περισσότερο ουδέτερα χρώματα, όπως το καφέ της άμμου ή το απαλό γκρι, ώστε να μην δημιουργηθεί καμία «φλυαρία» σε σχέση με τους συνδυασμούς των χρωμάτων. Έχουμε εξάλλου την δυνατότητα έπειτα να στολίσουμε τους καναπέδες μας με χρωματιστά μαξιλάρια ακόμα και σε έντονα χρώματα και σύγχρονα μοτίβα.

Στα υπόλοιπα έπιπλα, όπως η βιβλιοθήκη και το τραπεζάκι του καφέ, επιλέξτε ως υλικό το ξύλο. Τα ξύλινα έπιπλα μάς φέρνουν πιο κοντά στη φύση και ειδικά την άνοιξη κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα επιθυμητό. Μάλιστα, μπορούμε να βρούμε ιδιαίτερα σχήματα και μορφές που αφήνουν τα έπιπλα να φαίνονται σαν να μην έχουν υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία.

Άλλες πινελιές σε παστέλ χρώματα που μπορείτε να εντάξετε στο σαλόνι σας είναι και τα διάφορα διακοσμητικά βάζα, κάποιες μοντέρνες κορνίζες με αγαπημένες σας φωτογραφίες, ακόμα και κάποιο φωτιστικό δαπέδου.

Δεν ξεχνάμε, τέλος, και τα αγαπημένα μας φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία προσφέρουν φρεσκάδα στον χώρο μας, μας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν συμβάλλοντας στη θετική ενέργεια και αύρα του σπιτιού μας.

Δεν υπάρχει λοιπόν πιο όμορφη λύση από το να εντάξουμε τις παστέλ αποχρώσεις στο σαλόνι μας και να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα μια ανοιξιάτικη διάθεση.