spot_img
24 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο για να τον σώσει – «Με κρατούσε σφιχτά»

Η εικόνα του αστυνομικού, του αρχιφύλακα Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου, να σηκώνει αγκαλιά τον ηλικιωμένο, για να τον απομακρύνει από το σπίτι του, τη στιγμή που η φωτιά στην Πάτρα θηρίευε, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Είναι χαρακτηριστική της αυτοθυσίας αστυνομικών και πυροσβεστών, που σχεδόν κάθε καλοκαίρι, ρίχνονται στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

«Η εικόνα ήταν τρομακτική, η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε.», τονίζει ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του ertnews.gr.

Και συνεχίζει: «Η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι.

Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας.

Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους».

Μάλιστα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους της περιοχής. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, στην πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και στην υπηρεσία μου, οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή ο,τιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά.»

Όπως είπε, θα μεταβεί αργότερα να επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι.

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR