Στιγμές αγωνίας έζησαν περίπου 250 επιβάτες πτήσης της Condor το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο ένας κινητήρας του αεροσκάφους τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση από την Κέρκυρα με προορισμό το Ντίσελντορφ.
Η φωτιά στον κινητήρα
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Boeing 757 απογειώθηκε από το νησί των Φαιάκων, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέσπασε φωτιά σε έναν από τους κινητήρες του. Μάλιστα, κάτοικοι της πόλης της Κέρκυρας ανέφεραν ότι είδαν τις φλόγες να ξεπηδούν από το αεροσκάφος την ώρα που αυτό βρισκόταν στον αέρα.
Η απόφαση των πιλότων
Αρχικά, οι αρχές του αεροδρομίου της Κέρκυρας προετοιμάστηκαν για έκτακτη επιστροφή του αεροπλάνου. Ωστόσο, οι έμπειροι χειριστές έκριναν ότι η ασφαλέστερη επιλογή ήταν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία. Έτσι, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι.
Οι επιβάτες
Παρά τον τρόμο που επικράτησε στην καμπίνα, κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε. Η αεροπορική εταιρεία μερίμνησε για τη συνέχιση του ταξιδιού των επιβατών προς τη Γερμανία με άλλο δρομολόγιο.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς στον κινητήρα παραμένουν άγνωστα και αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλειας πτήσεων.



































