spot_img
11.2 C
Rafina
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Περισσότεροι από 19.000 εργαζόμενοι στην Amazon θετικοί στον κορονοϊό

 

 

 

H Amazon, o γνωστός κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου, ανακοίνωσε ότι 19.816 εργαζόμενοι της εταιρείας στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ή έχουν θεωρηθεί πιθανά κρούσματα.

Το ποσοστό των εργαζομένων στην αμερικανική εταιρία που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπολογίζεται στο 1,44% του συνόλου. Στον αριθμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό, καθώς και μέρος των εργαζομένων που ενδέχεται να μολύνθηκαν σε χώρους εκτός εργασίας.

Τα προαναφερθέντα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2020, όταν η Amazon απασχολούσε  1,372,000 εργαζόμενους. Μέχρι πρόσφατα η εταιρία δεχόταν επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν είχε αποκαλύψει ως τώρα πόσα κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των υπαλλήλων της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η  Dania Rajendra, επικεφαλής του συνασπισμού εργαζομένων και ακτιβιστών «Athena» ανέφερε: «Η  Amazon επέτρεψε στη νόσο Covid-19 να εξαπλωθεί αστραπιαία». Σημειώνεται πως ο εν λόγω συνασπισμός έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για το ζήτημα.

Κάποιοι από τους υπαλλήλους, καθώς και αρμόδιοι σωματείων εργαζομένων είχαν δηλώσει, τους προηγούμενους μήνες, ότι η εταιρία διαδικτυακού εμπορίου έθεσε σε κίνδυνο τους υπαλλήλους της κρατώντας ανοιχτές τις αποθήκες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Amazon από την πλευρά της απάντησε ότι το ποσοστό των μολύνσεων που σημειώθηκαν ήταν χαμηλότερο -σε ποσοστό 42%- από το αναμενόμενο, συγκριτικά με τα ποσοστά εξάπλωσης του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως η εταιρία έχει λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της από τον κορονοϊό. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι μετρήσεις θερμοκρασίας των υπαλλήλων, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, η διεξαγωγή τεστ για τον εντοπισμό του κορονοϊού κ.α. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων, η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει τους ελέγχους για την πρόληψη από τον κορονοϊό εφαρμόζοντας διαγνωστικά τεστ σε 50.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ ημερησίως ως τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Αυτή την εβδομάδα

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2026 – Η θέση της Ελλάδας

Αν σκέφτεστε ταξίδια χωρίς περιορισμούς και με λιγότερη αναμονή...

Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες

“Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι...

Ο ΒΙΚΟΣ πρώτος επίσημος χορηγός του 10ου Αραφήνειου Δρόμου

Ο 10ος Αραφήνειος Δρόμος, ο κορυφαίος αθλητικός θεσμός της...

Γιατί η Τρίτη και 13 θεωρείται η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου – rpn

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα Τρίτη και 13. Για πολλούς,...

ΝΕΑ

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2026 – Η θέση της Ελλάδας

Αν σκέφτεστε ταξίδια χωρίς περιορισμούς και με λιγότερη αναμονή...

Ο ΒΙΚΟΣ πρώτος επίσημος χορηγός του 10ου Αραφήνειου Δρόμου

Ο 10ος Αραφήνειος Δρόμος, ο κορυφαίος αθλητικός θεσμός της...

Γιατί η Τρίτη και 13 θεωρείται η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου – rpn

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα Τρίτη και 13. Για πολλούς,...

Πικέρμι: Επίλεξε ποιότητα. Επίλεξε εμπειρία. Επίλεξε Revoil Νικολάου

Επιλέξτε λιπαντικά που προσφέρουν μέγιστη προστασία κινητήρα, ομαλότερη λειτουργία...

Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Κηφισίας – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό – rpn

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από νωρίς το πρωί στο οδικό...

Η POLIS ανοίγει το 2026 με φωνή, ουσία και καθαρό λόγο

Η Εφημερίδα POLIS κυκλοφορεί, με την πρώτη έκδοση του...

RPN.GR