spot_img
22.5 C
Rafina
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
spot_img

Πέθανε η αγρότισσα που συγκίνησε το πανελλήνιο όταν δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ – rpn

 

 

 

Έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Παπαχρήστου, η γυναίκα-σύμβολο της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε συγκινήσει το πανελλήνιο δωρίζοντας από το υστέρημά της ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. Ήταν 89 ετών.

Η απλή και σεμνή συνταξιούχος αγρότισσα, με καταγωγή και τόπο κατοικίας το Μεσολόγγι, είχε προσφέρει 65.000 ευρώ — όλα από τις οικονομίες μιας ζωής — για να αγοράσει ένα καινούργιο, υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, το οποίο παραχώρησε στο τοπικό ΕΚΑΒ, καλύπτοντας έτσι μια κρίσιμη ανάγκη της περιοχής.

Μια προσφορά «από καρδιάς»

Η Αθηνά Παπαχρήστου προχώρησε σε αυτή τη συγκλονιστική πράξη στη μνήμη του συζύγου της, ο οποίος στο παρελθόν, σε εποχές που το Μεσολόγγι δεν διέθετε ακόμη τομέα ΕΚΑΒ, είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, αναγκαζόταν να τον μεταφέρει μόνη της, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, σε νοσοκομεία της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Αθήνας.

«Χτυπήστε μου τη σειρήνα…»

Το μόνο «αντάλλαγμα» που είχε ζητήσει από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ήταν συγκλονιστικά απλό και ανθρώπινο:

«Όταν περνάτε κάτω από το σπίτι μου, να μου χτυπάτε τη σειρήνα, για να σας ακούω και να ξέρω ότι είστε εκεί».

Η επιθυμία της αυτή έγινε ένας άγραφος νόμος τιμής για τους διασώστες του Μεσολογγίου.

Τιμήθηκε από την Πολιτεία

Για την πράξη της, η Αθηνά Παπαχρήστου τιμήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ δέχθηκε και προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Συλλυπητήρια από τον Δήμο

Ο Δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα, αποχαιρετώντας με σεβασμό και συγκίνηση μια γυναίκα που με την πράξη της «δίδαξε αθόρυβα τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη, προσφορά και ανθρωπιά».

 

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR