spot_img
29 C
Rafina
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νάσος Αθανασίου σε ηλικία 75 ετών

 

 

 

Θλίψη στον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Νάσου Αθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Νάσος Αθανασίου υπήρξε μία από τις γνωστές φυσιογνωμίες της ελληνικής δημοσιογραφίας, με πολυετή παρουσία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ενεργό πολιτική δράση μέσα από τις τάξεις της Αριστεράς.

Γεννημένος με βαθιά αγάπη για τη δημοσιογραφία, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο ακολούθησε επαγγελματική πορεία στον χώρο της ενημέρωσης. Εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες, μεταξύ των οποίων το «Έθνος», η «Καθημερινή» και ο «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και στα περιοδικά «Ένα» και «Εικόνες».

Η τηλεοπτική του παρουσία ξεκίνησε το 1976 από την ΕΡΤ, όπου παρουσίασε την ενημερωτική εκπομπή «Κάθε Μεσημέρι», ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ΕΤ1 στην εκπομπή «Τρεις στον Αέρα», μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Σεμίνα Διγενή. Για πολλά χρόνια υπήρξε επίσης στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, συμμετέχοντας σε ενημερωτικές εκπομπές και δημοσιογραφικές παραγωγές.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του πορεία, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και εκπροσώπησε την Ένωση σε διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, συμβάλλοντας στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Η πολιτική διαδρομή

Ο Νάσος Αθανασίου ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και εξελέγη βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012, διατηρώντας την κοινοβουλευτική του παρουσία έως το 2023. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας συμμετείχε σε σημαντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και παρεμβάσεις, εκπροσωπώντας την εκλογική του περιφέρεια στη Βουλή.

Το 2023 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και εντάχθηκε στη Νέα Αριστερά, συμμετέχοντας στο Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό του νέου πολιτικού φορέα.

Απώλεια για τη δημοσιογραφία και την πολιτική

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε συναδέλφους, πολιτικούς συνεργάτες και φίλους του, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν άνθρωπο με ισχυρή άποψη, δημοσιογραφική συνέπεια και έντονη κοινωνική ευαισθησία.

Ο Νάσος Αθανασίου αφήνει πίσω του μια μακρά διαδρομή στην ενημέρωση και τη δημόσια ζωή, έχοντας συνδέσει το όνομά του τόσο με τη δημοσιογραφία όσο και με την πολιτική παρουσία της σύγχρονης Ελλάδας.

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας- «Μνήμες σε Κίνηση»

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά ετοιμάζει το Λύκειο των Ελληνίδων...

Το Κολυμβητήριο Ραφήνας φορά τα καλοκαιρινά του και περιμένει τον Γιάννη Χαρούλη

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Ραφήνα και το Δημοτικό...

Ραφήνα: Μια ξεχωριστή βραδιά διασκέδασης έρχεται στο Mama’s!

Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, μουσική και αυθεντικό ελληνικό γλέντι...

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ για κάθε παιδί έως τις 30 Ιουνίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο...

Πικέρμι: Ο Τάσος Δούσης εξυμνεί το Δουκάτο! (βίντεο)

Ο Τάσος Δούσης επισκέφθηκε το Δουκάτο Country Pub στο...

ΝΕΑ

Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας- «Μνήμες σε Κίνηση»

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά ετοιμάζει το Λύκειο των Ελληνίδων...

Ραφήνα: Μια ξεχωριστή βραδιά διασκέδασης έρχεται στο Mama’s!

Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, μουσική και αυθεντικό ελληνικό γλέντι...

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ για κάθε παιδί έως τις 30 Ιουνίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο...

Πικέρμι: Ο Τάσος Δούσης εξυμνεί το Δουκάτο! (βίντεο)

Ο Τάσος Δούσης επισκέφθηκε το Δουκάτο Country Pub στο...

Μαραθώνας- Νέα Μάκρη: Η «επιδραστικότητα» και η αποσιώπηση της… ταμπακιέρας

Κάθε δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική. Δεν έχει όμως,...

RPN.GR