spot_img
24.4 C
Rafina
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
spot_img

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός – Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Χάρης Τζωρτζάκης, αποχαιρετώντας τον συνάδελφό του με μια συγκινητική ανάρτηση

 

 

 

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γιάννη Δενδρινού.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο συνάδελφός του, Χάρης Τζωρτζάκης, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποχαιρετώντας τον με λόγια γεμάτα συγκίνηση.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρθηκε στον Γιάννη Δενδρινό ως έναν άνθρωπο ταλαντούχο, ευαίσθητο, χαμογελαστό και δοτικό, τονίζοντας το ήθος και την καλοσύνη που τον χαρακτήριζαν.

Το συγκινητικό αντίο του Χάρη Τζωρτζάκη

Στην ανάρτησή του, ο Χάρης Τζωρτζάκης θυμήθηκε τα χρόνια της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, όπου γνώρισε τον Γιάννη Δενδρινό.

Με λόγια βαθιά προσωπικά, τον αποχαιρέτησε γράφοντας πως ήταν ένα από τα φωτεινά πλάσματα του θεάτρου, ένας άνθρωπος που άφηνε πίσω του καλοσύνη, ευγένεια και αγάπη.

Η ανάρτηση προκάλεσε συγκίνηση σε συναδέλφους, φίλους και ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί του, με πολλούς να τον αποχαιρετούν δημόσια, εκφράζοντας τη θλίψη τους για την απώλειά του.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Δενδρινός

Ο Γιάννης Δενδρινός γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, ενώ είχε σπουδάσει και στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα με την υποκριτική, είχε ασχοληθεί και με το τραγούδι. Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Μάτα Κατσούλη, καθώς και σύγχρονο τραγούδι και μιούζικαλ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στη διαδρομή του συμμετείχε σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και συνεργάστηκε με μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η πορεία του στο θέατρο

Ο Γιάννης Δενδρινός είχε συμμετάσχει σε παραστάσεις όπως «Η Αρκούδα», «Χίλιες και μία Ιστορίες», «Ιταλική Νύχτα», «Οιδίποδας Τύραννος», «Ειρήνη», «Τα ταξίδια των Γκιούλ-Ιβέρ», «Σιμιγδαλένιος», «Διαβολιάδα», «Πινόκιο» και «Στη Φάρμα των Ζώων».

Είχε επίσης συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή στην όπερα του Ροσσίνι «Η πλάνη με το αίσιο τέλος», σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.

Πέρα από την παρουσία του ως ηθοποιός, είχε εργαστεί και πίσω από τη σκηνή, αναλαμβάνοντας ρόλους βοηθού σκηνοθέτη και συσκηνοθέτη σε θεατρικές παραγωγές.

Ένας άνθρωπος του θεάτρου με ήθος και ευαισθησία

Ο θάνατος του Γιάννη Δενδρινού αφήνει πίσω του θλίψη, αλλά και την ανάμνηση ενός ανθρώπου που υπηρέτησε το θέατρο με συνέπεια, σεμνότητα και αγάπη.

 

Αυτή την εβδομάδα

Γαλάτσι: Νεκρός 80χρονος μέσα στην κατοικία του – Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τον θάνατο ενός...

Υπόθεση χειροβομβίδας: Ισοβίτης φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου

Νέα δεδομένα εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές σχετικά με τη...

Μαζική φυγή από τη Ραφήνα προς τα νησιά – Αυξημένα δρομολόγια το Σαββατοκύριακο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μαζική έξοδος των αδειούχων...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 25/7

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ, το Σάββατο...

Το ύστατο χαίρε στον Αλέξη Σταμάτη: Βαρύ κλίμα στη Ριτσώνα – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου...

ΝΕΑ

Γαλάτσι: Νεκρός 80χρονος μέσα στην κατοικία του – Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τον θάνατο ενός...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 25/7

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ, το Σάββατο...

Το ύστατο χαίρε στον Αλέξη Σταμάτη: Βαρύ κλίμα στη Ριτσώνα – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Θύελλα Ραφήνας

Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ eκφράζei τα θερμά...

Ραφήνα Πικέρμι: Ενημέρωση και μέτρα πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει τους πολίτες ότι...

RPN.GR