spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Πλησιάζει η ώρα για τα 800 ευρώ – Πώς θα καταβληθούν

 

 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης,μιλώντας στο Open,αναφέρθηκε εκτενώς στην αποζημίωση των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, τα 800 ευρώ πρόκειται να τα λάβουν συνολικά 1.700.000 εργαζόμενοι – μισθωτοί. Υπενθύμισε δε, ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί βάσει των ΚΑΔ που έχουν προσδιοριστεί.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες. «Αρχικά, θα τα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού έντυπου με βάση το ΑΦΜ. Σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ. Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται» σημείωσε ο κ. Βρούτσης. Υπενθύμισε ότι έως τις 20 Απριλίου είναι το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάσει του τζίρου τους και έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Αυτή την εβδομάδα

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΝΕΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

RPN.GR