spot_img
6.5 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού του ΓΕΣ από τον κορονοϊό

 

 

 

Πρόσθετα μέτρα ελήφθησαν μετά από σχετική απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χ.Λαλούση, για την ασφάλεια του προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού από την πανδημία του κορονοϊού .

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν άμεσα πέραν των ήδη υφιστάμενων μέτρων για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν ληφθεί μετά από σχετική πρωτοβουλία και διαταγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ), αλλά και όσων είχαν ήδη ληφθεί από το ΓΕΣ, και είναι απόρροια της καταστάσεως όπως αυτή έχει προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού σε συνδυασμό με την «υβριδική επίθεση» που δέχτηκε η Ελλάδα από την Τουρκία από την 1 η Μαρτίου με την προσπάθεια παράνομης και βίαιης εισόδου μεγάλου αριθμού ατόμων από τη γείτονα προς τη χώρα μας.



Κατάσταση που συνεχίζεται και έχει ως αποτέλεσμα την έκτακτη αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων από όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρχει ένα εκ περιτροπής “rotation” στην αντικατάσταση του εκεί επιχειρούντος προσωπικού.



Τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν μετά από την προσαναφερθείσα απόφαση του Α/ΓΕΣ είναι τα εξής:

-Να ανοίξουν όλες οι διαθέσιμες σε κάθε στρατόπεδο αίθουσες, προκειμένου να διατεθούν για τον στρατονισμό του επιπλέον προσωπικού που φτάνει στην περιοχή του Έβρου, ώστε να διατηρούνται οι καθορισθείσες αποστάσεις ασφαλείας.

  • Να ανοίξουν νέες αίθουσες εκεί όπου λειτουργούν τα ΣΥΠΟ (=Σημείο Υποδοχής Οπλιτών), όπου είναι το πρώτο σημείο υποδοχής των νεοσυλλέκτων, όπου χάρη στα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα κρούσμα, ενώ οι τρεις πιθανολογούμενες περιπτώσεις (καθώς είχαν έλθει προσφάτως από Ιταλία και Βρετανία), πήραν αυτομάτως αναβολή για δίμηνο και θα παρουσιαστούν με την επόμενη σειρά, χάρη σε ειδική ομάδα στρατιωτικών ιατρών που είχε στηθεί σε σκηνή έξω από την πύλη του στρατοπέδου και ρωτούσαν όλους τους προσερχόμενους νεοσύλλεκτους αν έχουν συμπτώματα και αν έχουν επισκεφθεί κάποια από τις «επικίνδυνες» χώρες. Το μέτρο αυτό αποδείχτηκε απολύτως επιτυχές.
  •  Για τον σκοπό αυτό διατέθηκε από το ΓΕΣ έκτακτο κονδύλι στις εμπλεκόμενες μονάδες προκειμένου να προβούν άμεσα στις απαραίτητες εργασίες (επισκευές, βαψίματα, συντήρηση τυχόν υδραυλικών/ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κλπ).
  •  Υποχρεωτική τήρηση του 50% στις μεταφορές προσωπικού με τα στρατιωτικά οχήματα/λεωφορεία, κάτι που επιτυγχάνεται με την αύξηση των δρομολογίων τους.
  • Υποχρεωτική σίτιση του προσωπικού στις τραπεζαρίες των μονάδων όπως εισέρχονται σε ομάδες των 10 ατόμων, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αραίωση του προσωπικού. 

ΠΗΓΗ:law&order

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR