spot_img
9.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Πολική Εισβολή στην Ελλάδα: Έρχεται Χιονιάς και Τσουχτερό Κρύο και στην Αττική – που θα χιονίσει – RPN

 

 

 

Η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια έντονη ψυχρή εισβολή που θα φέρει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αλλαγή του καιρού θα είναι ραγδαία, καθώς από σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός είναι σχετικά ήπιος, αλλά από αύριο, Τρίτη, πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν την Ελλάδα, ρίχνοντας τη θερμοκρασία σε επίπεδα βαρυχειμωνιάς.

Πού και πότε θα χιονίσει

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύμα ψύχους θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και τους -12°C με -14°C σε βόρεια και ορεινά τμήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόβλεψη για την Αττική, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης και ξημερώματα Τσικνοπέμπτης αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, επηρεάζοντας κυρίως τα βόρεια προάστια, αλλά υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει και σε πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός, με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ, όμως, τα χιόνια θα αρχίσουν να κατεβαίνουν σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, φτάνοντας τα 6 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 9-10°C στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στις νότιες περιοχές θα φτάσουν έως 17-18°C.

Επιδείνωση από την Τρίτη

Από την Τρίτη, η έλευση της πολικής εισβολής θα φέρει ακόμα πιο έντονα φαινόμενα. Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στην Αττική, τα φαινόμενα θα κορυφωθούν από την Τετάρτη το βράδυ, με χιονόστρωση πιθανή στα βόρεια προάστια.

Το επόμενο 48ωρο θα είναι κρίσιμο για την εξέλιξη του χιονιά, καθώς μικρές αλλαγές στην πορεία του ψυχρού μετώπου μπορεί να καθορίσουν ποιες περιοχές θα δουν τα πιο έντονα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια δύσκολη και ψυχρή εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR