spot_img
17.1 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Πολυτεχνειούπολη: Πως η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιούσε τον “Τζούλιο” – Τα τηλέφωνα από το Τμήμα

 

 

 

Άγνωστες λεπτομέρειες, για τη δράση του αρχηγού του κυκλώματος με έδρα την Πολυτεχνειούπολη αλλά και της δόκιμης αστυνομικού, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο αρχηγός, με το ψευδώνυμο «Τζούλιο», κρυβόταν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε διάφορα δωμάτια. Στις 19.30 της 28ης Ιανουαρίου 2022 μυστικοί αστυνομικοί τον εντόπισαν να μπαίνει μόνος του σε πολυκατοικία της λεωφόρου Παπάγου. Πρόκειται για οικία όπου ζουν συγγενικά του πρόσωπα.

Στις 21.30 της ίδιας ημέρες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο Α.Τ. Ζωγράφου με σκοπό την προετοιμασία των δυνάμεων για επικείμενη επιχείρηση σύλληψης του φυγόποινου «Τζούλιο».

Εκείνη την ώρα, ωστόσο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου βρισκόταν η 22χρονη δόκιμη αστυφύλακας.

Στις 00.02 η 22χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλος του κυκλώματος και από τη συνομιλία προκύπτει ότι ενημέρωσε με κωδικοποιημένη ορολογία ότι επιτηρείται από αστυνομικές Αρχές ο αρχηγός. Το αποτέλεσμα ήταν ο «Τζούλιο» να εξαφανιστεί με τη βοήθεια συνεργών του.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του αρχηγού που δεν ευοδώθηκε.

Στις 12 Ιουλίου 2022 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ παρακολουθούσαν το σπίτι συγγενικού του προσώπου, εντός του οποίου βρισκόταν ο καταζητούμενος.

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των αστυνομικών για την επικείμενη σύλληψή του, αυτός διέφυγε με τη βοήθεια συνεργών του απειλώντας τους αστυνομικούς με πυροβόλο όπλο. Συγκεκριμένα ο 30χρονος «Τζουλιο», κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον προσεγγίσουν, έβγαλε από το τσαντάκι πιστόλι και το έστρεψε προς το μέρος τους στοχεύοντας τους. Διέφυγε με μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε συνεργός του με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εισήλθε στην Πανεπιστημιούπολη από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία συνέλαβε για την υπόθεση 32 άτομα, ανάμεσά τους η δόκιμη αστυνομικός και ο «Τζούλιο» που ήταν το άτομο που επιτέθηκε με κατσαβίδι σε γυναίκα αστυνομικό και δέχτηκε τα πυρά της.

 

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

RPN.GR