spot_img
25.9 C
Rafina
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνος: Τα αποτελέσματα της Διαδικτυακής Διαβούλευσης

 

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαδικτυακής διαβούλευσης για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου, γνωστού ως πρώην ΕΤΒΑ – Εργοστάσιο Πορσελάνης, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης.

Μία πρωτόγνωρη, καινοτόμα διαδικασία που διοργάνωσε η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του www.marathon.gr, παραχωρώντας στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής τη δυνατότητα, όπως εκφράσουν την άποψη κι επιθυμία τους, σχετικά με τις δραστηριότητες/χρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού που δημιουργείται και φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και να καλύψει ένα τεράστιο κενό, διαθέσιμου χώρου πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με ποσοστό 15,11% (123ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση Χώρος Προβολών – Θεατρική Σκηνή – Συναυλιακός Χώρος, δεύτερη με ποσοστό 8,23% (67 ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση Συνεδριακό Κέντρο / Διαλέξεις. Στην τρίτη θέση με ισόποσο ποσοστό 8,11% (66 ψήφους) επιλέχθηκαν οι προτάσεις Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο και Εκθεσιακός Χώρος. Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,62% (62 ψήφους) επιλέχθηκε η πρόταση Θερινός Κινηματογράφος και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 7,25% (59 ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση της λειτουργίας Εργαστηρίων: Ξυλογλυπτικής – Κεραμικής – Ανθοκομίας – Μελισσοκομίας.

Πέρα όμως από τις δεκαέξι (16) προτάσεις που συμμετείχαν στη διαδικτυακή διαβούλευση, καθ’ υπόδειξη του Μελετητικού Γραφείου, οι συμμετέχοντες συμπολίτες μας, μας πρότειναν και άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις, κάποιες από τις οποίες πρόκειται να ληφθούν υπ’ όψιν στη τελική σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας του πρότυπου Πολυθεματικού Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνος.

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής διαβούλευσης έχουν ήδη παραδοθεί στο Μελετητικό Γραφείο το οποίο βρίσκεται στη φάση εκπόνησης της μελέτης βιωσιμότητας, ενώ θ’ ακολουθήσει αρχιτεκτονική και στατική μελέτη.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ευχαριστεί τους συμπολίτες του για τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή διαβούλευση, τονίζοντας πως: «είναι πολύ σημαντικό, τόσο για εμάς όσο και για τους μελετητές να γνωρίζουμε τη βούληση των φίλων και δημοτών μας, αναφορικά με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου έργου που δημιουργούμε. Με τη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη και τις πολύτιμες υποδείξεις από εσάς, οι μελέτες θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το έργο – κόσμημα για τον Δήμο μας, να είναι στη διάθεση όλων μας».

* Επισυνάπτεται ο πίνακας των αποτελεσμάτων.

Αυτή την εβδομάδα

Γεράσιμος Βουδούρης για το ιατρείο στο Κολωνάκι: «Όλοι γνώριζαν για την πλασμαφαίρεση»

Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του ιατρείου στο Κολωνάκι,...

Μεγάλη νησιώτικη γιορτή στο Πικέρμι με την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Αιγαίου διοργανώνει η Αθλητική...

Πικέρμι: Η εβδομάδα στρώνει τραπέζι στο Οβελιστήριο των Φίλων

Κάθε ημέρα και μια διαφορετική σπιτική γεύση! Στο Οβελιστήριο...

Θρίλερ στο Λονδίνο: Νεκρός στα 44 του ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας

Νεκρός σε ηλικία 44 ετών εντοπίστηκε στο σπίτι του...

ΝΕΑ

Μεγάλη νησιώτικη γιορτή στο Πικέρμι με την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Αιγαίου διοργανώνει η Αθλητική...

Πικέρμι: Η εβδομάδα στρώνει τραπέζι στο Οβελιστήριο των Φίλων

Κάθε ημέρα και μια διαφορετική σπιτική γεύση! Στο Οβελιστήριο...

Revoil Νικολάου Πικέρμι: Εσύ γνωρίζεις τη σωστή πίεση των ελαστικών σου;

Η σωστή πίεση των ελαστικών συμβάλλει στην ασφαλή οδήγηση,...

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με «μαϊμού» υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Απάτες άνω των 80.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες...

RPN.GR