Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πότε ανοίγουν – Άνοιγμα με ραντεβού

3257

 

Τις επόμενες κινήσεις για τη σταδιακή άρση του δεύτερου lockdown αναμένεται να καθορίσει η κυβέρνηση, αφού πρώτα λάβει υπόψιν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να αποτιμήσει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ένα από τα βήματα που εξετάζονται για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας είναι και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Βεβαίως, το άνοιγμα του άνοιγμα του εν λόγω κλάδου αναμένεται να γίνει με αυστηρούς κανόνες που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο ραντεβού από τους πελάτες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το σήμα της επανεκκίνησης του κλάδου έδωσε ουσιαστικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτη.
Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο ίδιος είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν τη Δευτέρα, εφόσον υπάρξει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δώσει το «πράσινο φως», κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

«Ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει με ραντεβού, ξέρουμε ότι ο ΟΠΑΠ έχει λειτουργήσει ένα μεγάλο σχέδιο ιχνηλάτησης όσων μπαίνουν με στοιχεία επικοινωνίας. Θα το θέσουμε γιατί είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει εν κινήσει, δηλαδή κάποιος που πάει στο σούπερ μάρκετ να σταματήσει να κάνει και αυτή την υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως αρκετοί πολίτες επιλέγουν τα συγκεκριμένα σημεία για να πληρώσουν λογαριασμούς, αποφεύγοντας τις τράπεζες.

Κάτι που σημαίνει πως ενδεχόμενο άνοιγμά τους, θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι ουρές έξω από αυτές. Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχει σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην επιτροπή για να κάνει την εισήγησή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανήκουν στον κλάδο που έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα, αφού ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρήσεων κλείνουν αμέσως μόλις επιβάλλονται lockdowns.

Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ απασχολούν σήμερα 20.000 εργαζόμενους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ