Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο Αναστασιάδη(βίντεο με Μαλβίνα Κάραλη)

304

Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Έχασε την μάχη μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου: Στη διάσημη κλινική Dana Farber της Βοστώνης.

Ηταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και υπήρξε συνιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ο Θέμος Αναστασιάδης άρχισε να γίνεται γνωστός από τη χιουμοριστική και «ιοβόλα» στήλη «Όφις» στην τελευταία σελίδα της Καθημερινής. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας, από την οποία αποχώρησε για την «Ελευθεροτυπία», όπου καθιερώθηκε με τη στήλη του «Μαύρη Τρύπα».

Είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες («Ελευθεροτυπία», «Βήμα») και ραδιόφωνα (Flash 9.61), ενώ ήταν συνιδρυτής της εφημερίδας «Πρωταθλητής».

Δημιούργησε μία από τις πιο επιτυχημένες εφημερίδες,αλλα και ιστοσελίδες ”ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” αλλά και την τηλεοπτική εκπομπή «Όλα», η οποία ήταν μία από τις πλέον επιτυχημένες της ελληνικής τηλεόρασης.

Και όπως αναφέρει το σημερινό αφιέρωμα από συνεργάτη του στο protothema.gr:

Αυτός ήταν ο Θέµος. Τρυφερός οικογενειάρχης, στοργικός πατέρας, ευαισθητοποιηµένος πολίτης, αλληλέγγυος συµπαραστάτης, πιστός φίλος, ανυπόκριτος συνεργάτης. Και ακόµη, ο εµπνευσµένος και καινοτόµος εφηµεριδάς, πρώτα δίκαιος συµπολεµιστής, µετά και σπανίως εκδοτικό αφεντικό. Αιχµηρά ακριβής γραφιάς, πάντα ανοιχτός στην κριτική, ποτέ βολεµένος σε ανώδυνα κλισέ. Επιτυχηµένος τηλεπαρουσιαστής, διαρκώς αυτοσαρκαστικό πειραχτήρι, ποτέ βεντέτα. Ο άνθρωπος που τον γοήτευαν η ναυτοσύνη, η θάλασσα, τον συνέπαιρναν τα λιµάνια και οι ανοιχτοί ορίζοντες. Που τον σαγήνευαν οι ανεµπόδιστοι αυτοκινητόδροµοι παίρνοντας το ρίσκο της ταχύτητας µε τσίτα τα γκάζια σε ντελικάτες µοτοσικλέτες και άγρια αυτοκίνητα.

Παρακολουθήστε παρακάτω δυο απολαυστικά βίντεο του Θέμου Αναστασιάδη με την Μαλβίνα Κάραλη

 

 

]

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ