spot_img
14.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Προαστιακός: Μπαίνουν ξανά επιβάτες, αλλά στα τελευταία βαγόνια

 

 

 

Ξεκίνησε η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου με τον κόσμο να επιστρέφει στους σταθμούς για να πάρει τα τρένα που τον μεταφέρουν στις δουλειές τους.

Η ΕΡΤ και η εκπομπή «Συνδέσεις» βρέθηκε στον συρμό του προαστιακού που εκτελούσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο και κατέγραψε τις αντιδράσεις των επιβατών.

Ο δημοσιογράφος Κώστα Σταμου επιβιβάστηκε στο δρομολόγιο και συνομίλησε με τους επιβάτες. «Όπως βλέπετε υπάρχει αρκετός κόσμος» ανέφερε για το δρομολόγιο των 07:00 κάνοντας λόγο για επιβάτες που δε φοβούνται και πήραν τον προαστιακό για να κινηθούν με ασφάλεια μετά από 22 ημέρες που τα τρένα ήταν ακινητοποιημένα.

Η επανεκκίνηση των δρομολογίων έγινε με μειωμένα δρομολόγια και χαμηλότερες ταχύτητες, με μέγιστο όριο ταχύτητας να είναι τα 80 χλμ.

Και στον Προαστιακό ισχύουν αυστηρά οι προϋποθέσεις που ισχύουν και για τα υπόλοιπα τρένα, δηλαδή δύο μηχανοδηγοί μέσα στην αμαξοστοιχία και φυσικά ένας συνοδός και παράλληλα δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό.

Αυτοί είναι οι όροι που έχουν τεθεί από το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων. Σε πρώτη φάση ο Προαστιακός που συνδέει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο στα Σπάτα. Ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές. Η επόμενη γραμμή θα είναι και αυτή που θα συνδέει το αεροδρόμιο με το Κιάτο, ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη του Προαστιακού.

«Είναι κακό στη χώρα μας που πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα όταν γίνονται τραγωδίες» δήλωσε μια νεαρή κοπέλα η οποία νιώθει ανασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν. Μιλώντας για την σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη και πώς επηρέασε τον κόσμο επισήμανε ότι ο κόσμος είναι «μουδιασμένος».

«Εάν παρατηρήσετε κανείς δεν είναι στα πρώτα βαγόνια γιατί φοβούνται. Ήταν τραγικό και δεν θα ξεχαστεί» ανέφερε η κοπέλα μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των χρηστών του Προαστιακού.

Το γεγονός ότι υπάρχει αρκετός κόσμος, ο οποίος επιλέγει να μετακινηθεί στα πίσω βαγόνια δείχνει ότι ο κόσμος έχει επηρεαστεί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και επιλέγει να μην επιβιβαστεί στα πρώτα βαγόνια.

Πηγή:ert.gr

Αυτή την εβδομάδα

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

RPN.GR