spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Πρωτοχρονιά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Αναλυτική πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

 

 

Βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται από την θάλασσα της Αδριατικής αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για κακοκαιρί, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα, σε πολλές περιοχές της χώρας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη έχει ως εξής:

«Βαρομετρικό χαμηλό (πρώτος χάρτης) αναμένεται να οργανωθεί στη θάλασσα της Αδριατικής και καθώς θα κινηθεί ανατολικά αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας πιθανόν στα βορειοδυτικά πρόσκαιρα και πιο χαμηλά, τους πολύ ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την χωροχρονική εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται.

Περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή είναι το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος – δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει στα ορεινά πιθανόν και πιο χαμηλά, δυτική – κεντρική Στερεά, Πελοπόννησος με έμφαση τα δυτικά τμήματα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο με αντίστοιχα φαινόμενα».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

ΝΕΑ

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

RPN.GR