spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Πρωτοχρονιά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Αναλυτική πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

 

 

Βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται από την θάλασσα της Αδριατικής αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για κακοκαιρί, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα, σε πολλές περιοχές της χώρας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη έχει ως εξής:

«Βαρομετρικό χαμηλό (πρώτος χάρτης) αναμένεται να οργανωθεί στη θάλασσα της Αδριατικής και καθώς θα κινηθεί ανατολικά αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας πιθανόν στα βορειοδυτικά πρόσκαιρα και πιο χαμηλά, τους πολύ ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την χωροχρονική εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται.

Περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή είναι το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος – δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει στα ορεινά πιθανόν και πιο χαμηλά, δυτική – κεντρική Στερεά, Πελοπόννησος με έμφαση τα δυτικά τμήματα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο με αντίστοιχα φαινόμενα».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Nature- Μίλτος Χοβαρδάς: Ο ειδικός στην φροντίδα του κήπου σας, με έδρα το Πικέρμι

Με έδρα το Πικέρμι και με πολυετή εμπειρία στον...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

ΝΕΑ

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

Δραστηριότητα των ΚΟ της Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους και...

RPN.GR