spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πρωτοβουλίες για την Ανατολική Αττική- του Χρήστου Ξενοκώστα

 

 

 

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου κρίσιμα ζητήματα για την Ανατολική Αττική χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου να  αντιμετωπισθούν χρονίζοντα ζητήματα.

Δεδομένου ότι η περιφέρεια μας συνιστά ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό και θα υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες, τα κέντρα υγείας τα οποία ήδη δεν μπορούν επαρκώς να καλύψουν τις αυξανόμενες πληθυσμιακές ανάγκες της περιφέρειας, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν με τις δέουσες υποδομές και τις ανάλογες ειδικότητες προκειμένου να αντιμετωπίζουν με επάρκεια τις περιπτώσεις οι οποίες αξιώνουν άμεσης αντιμετώπισης όπως π.χ. τα τροχαία. Δεδομένης δε και της επιβάρυνσης από τον κορωνοιό  ο οποίος θα συνεχίσει να σπαταλά πόρους από το σύστημα υγείας η άμεση αναβάθμιση των κέντρων υγείας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Η κλιματική αλλαγή η οποία μας έχει δείξει ήδη τα “δόντια” της, με πολύ επώδυνο τρόπο στην Ανατολική Αττική, τόσο με τις περσινές πυρκαγιές όσο και προγενέστερα με το Μάτι, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και πολύ υψηλό κόστος σε υποδομές και πόρους, η πολιτεία έχει χρέος αυτή την φορά να μην “πιαστεί στον ύπνο” αλλά με προληπτικές πολιτικές -άμεσα και όχι εκ των υστέρων ως συνήθως-, να προβεί στην θωράκιση των πόλεων, των κατοίκων και των υποδομών. 

Η εγκατάσταση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας για την  πυρανίχνευση, η δημιουργία περιαστικών αντιπυρικών ζωνών, η ορθολογική διαχείριση και οργάνωση των πόρων προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα περιστατικά, είναι μέρος της δέσμης ενεργειών οι οποίες πρέπει άμεσα να προχωρήσουν.

Οι αρχαίοι  Έλληνες θεωρούσαν ότι “το προλαμβάνει φιλοσοφείν εστίν”! Ας δείξουμε ότι επιτέλους έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας και δεν θα μετατραπεί και αυτό το καλοκαίρι σε εφιάλτη. Τα οικονομικά προβλήματα είναι ήδη πολλά και δεν χρειαζόμαστε να επιβαρυνθούμε και με νέα προβλήματα τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ίδιους πόρους.  Χρήστος Ξενοκώστας  Κίνημα Αλλαγής Ανατολικής Αττικής

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR