spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

«Ψευτογιατρός»: Οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη

 

 

Με την επιβολή μία εκ της μεγαλύτερων  ποινών στα δικαστικά χρονικά τα τελευταία 30 χρόνια, έκλεισε η αυλαία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί στον αρχηγό της εταιρίας δολοφόνων.

Ο κατηγορούμενος, επονομαζόμενος «ψευτογιατρός, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη, πρόσκαιρη κάθειρξη 50 ετών (20 εκτιτέα) και  χρηματική ποινή 327.000 ευρώ. Σύμφωνη με την απόφαση του ΜΟΔ, ήταν η πρόταση του εισαγγελέα.

Αναλυτικά, το ΜΟΔ επέβαλε στον κατηγορούμενο ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, των 12 ετών για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί, της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ´ επάγγελμα σε ανηλίκους  των 10 ετών και χρηματικής ποινής 18 χιλιάδων ευρών για το αδίκημα της απάτης, της ποινής φυλάκισης ενός έτους και 20 χιλιάδων ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, της ποινής φυλάκισης των δύο ετών και των 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, της  ποινής φυλάκισης των δύο ετών και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινής φυλάκισης του ενός έτους για υπεξαγωγής μνημείου.

Για τον ψευτογιατρό ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για καθεμία από τις επτά ανθρωποκτονίες και 12 ετη για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Πρότεινε επίσης την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR