Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες θα σκεπάσουν σήμερα όλη τη χώρα

190

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που, μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία, θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται να υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να υπάρξει τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις αναμένονται και εδώ, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και, τη νύχτα, στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να υπάρξει τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να υπάρξει από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ, στα βορειοδυτικά, θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.