spot_img
26.6 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πύλος: Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες

 

 

 

Σε ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια εξελίσσεται αυτό που έγινε ανοικτά της Πύλου και σύμφωνα μάλιστα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατά δήλωση των διασωθέντων στο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι.

«Οι υπηρεσίες μας κινούνται δραστήρια στην Μεσσηνία με επικεφαλής τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, είμαστε σε επαφή με την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα, με τον κύριο Παπαγεωργίου. Μιλάμε για μια τραγωδία, την έκταση της οποίας δεν την γνωρίζουμε ακόμα. Κατά δήλωση των ανθρώπων που μετέβαιναν στο πλοίο, οι επιβαίνοντες ήταν 750 άτομα, αλλά αυτό ελέγχεται ως πληροφορία. Φροντίζουμε για τους διασωθέντες, να τους παράσχουμε ότι είναι αναγκαίο, από ζητήματα διαμονής, διατροφής, υποστήριξης», δήλωσε στο newsit.gr ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Επίσης, στα κινητά των μεταναστών που έχουν διασωθεί οι λιμενικοί έχουν δει εικόνες με πολύ κόσμο πάνω στο σκάφος.

Το ναυάγιο, που δυστυχώς ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο, έγινε τα ξημερώματα σήμερα (14.062023) ανοιχτά της Πύλου, και έως τώρα έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 78 πτώματα και 104 έχουν διασωθεί.

Είκοσι εννέα από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας ενδέχεται ν’ ανέλθουν σ’ εκατοντάδες. Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής φροντίδας στους διασωθέντες με εντολή του υπουργείου Υγείας, μόλις ενημερώθηκαν το Λιμενικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία, με εντολή του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε μέγιστη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Τρίπολης, καθώς και όλα τα όμορα Κέντρα Υγείας.

Αυτή την εβδομάδα

Δολοφονίες Γυναικών: Το προφίλ των δραστών – Τα «σημάδια» πριν το έγκλημα

Κραυγές για βοήθεια, που έσπασαν τη σιωπή της νύχτας…Ένας...

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

ΝΕΑ

Δολοφονίες Γυναικών: Το προφίλ των δραστών – Τα «σημάδια» πριν το έγκλημα

Κραυγές για βοήθεια, που έσπασαν τη σιωπή της νύχτας…Ένας...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR