spot_img
6.8 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Πυρόπληκτος καταγγέλλει ότι οι τράπεζες του ζητούν 800 ευρώ ενώ έχουν ανασταλεί οι δανειακές υποχρεώσεις

 

 

 

Σε μία καταγγελία προχώρησε ο Θοδωρής Ρουμελιώτης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Αν και οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν «παγώσει» για τους πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, η τράπεζα τον καλεί να πληρώσει τους τόκους του δανείου του.

«Δεν έχει καταστραφεί η επιχείρησή μου, αλλά είμαι πληττόμενος. Υπάρχει απόφαση  ότι όλοι οι δημότες και οι επιχειρηματίες για τους δύο δήμους της Εύβοιας είναι πυρόπληκτοι και ότι μπορούν να μπουν σε αναστολή των δανειακών συμβάσεων. Μου έστειλαν μέσω mail μία αίτηση, η οποία έλεγε ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι την περίοδο της αναστολής της σύμβασης θα πρέπει να πληρώνουμε τους τόκους. Αυτό δεν γίνεται», κατήγγειλε στο MEGA ο Θοδωρής Ρουμελιώτης, πρόεδρος ξενοδόχων Αιδηψού.

Οι δόσεις που πλήρωνε ο κ. Ρουμελιώτης ανέρχονται στα 1.100 ευρώ περίπου, ενώ οι τόκοι στα 800 ευρώ. Ουσιαστικά, η τράπεζα τον καλεί να πληρώσει το ποσό των τόκων, ακόμα κι αν υπάρχει απόφαση που «παγώνει» τις δανειακές υποχρεώσεις των κατοίκων των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι οποίοι θεωρούνται πυρόπληκτοι.

Ο ίδιος έλαβε ότι η κατάσταση θα διορθωθεί, αλλά ακόμα περιμένει.

«Αποδέχτηκαν ότι δεν  είναι ορθό, αλλά έγκριση για την ένταξη δεν έχει έρθει ακόμα», είπε η δικηγόρος του, Αριάδνη Νούκα.

«Αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι ότι οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν καν αίτηση, πολλές από αυτές δεν έχουν ενημέρωση», πρόσθεσε ο κ. Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, είναι ενήμερος για το περιστατικό, ενώ έγινε γνωστό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Την Τετάρτη η κηδεία της Ευφροσύνης Μπουρνού – η επιθυμία της οικογένειας – rpn

Το ανακοίνωσε ο γιος της, τ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου...

Πικέρμι: Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων Στο Οβελιστήριο των Φίλων...

“Φράκαρε” το GOV για την έκδοση ταυτοτήτων – Δυσεύρετα τα διαθέσιμα ραντεβού

Μπορεί για τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα για την έκδοση...

1ο Γυμνάσιο Ραφήνας: Νέα παγκάκια χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς το σχολείο – rpn

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τοποθέτηση των νέων παγκακίων στον...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων Στο Οβελιστήριο των Φίλων...

Ραφήνα αποχέτευση: Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης για τα δικαιολογητικά – Σε ποιες οδούς αφορά – RPN

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 28η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ Ενημερώνουμε τους...

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αποχαιρετά με συγκίνηση την πολυαγαπημένη του μητέρα – rpn

Με συγκίνηση και απέραντη ευγνωμοσύνη ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας...

Τραγωδία στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα – rpn

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026,...

RPN.GR