spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

“Αποκαθήλωση” της Ματίνας Παγώνη – RPN

 

 

 

Η Εθνική Ιατρική Ακαδημία Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε την αποκαθήλωση της Ματίνας Παγώνη μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην ηγεσία, με την ίδια να κατονομάζει συγκεκριμένους παράγοντες για την ήττα της. Σύμφωνα με αναφορές, η Παγώνη αποδίδει την ήττα της σε αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων, τις οποίες χαρακτηρίζει ως κρίσιμο παράγοντα. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πολιτικές και διαχειριστικές προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας της, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα ονόματα των υπευθύνων.

Η κίνηση της ΕΙΝΑΠ προκάλεσε συζητήσεις, καθώς η Παγώνη είχε διατελέσει δύο συνεχόμενες θητείες (2013-2025) και θεωρούνταν κεντρική φυσιογνωμία στην ιατρική κοινότητα. Η «αποκαθήλωση» ερμηνεύεται ως αλλαγή στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ιδρυμα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πιέσεων και οργανωτικών μεταρρυθμίσεων.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η κίνηση μπορεί να συνδεθεί με εσωτερικές διαμάχες ή εξωτερικές πιέσεις, αν και δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις για συγκεκριμένους υπεύθυνους. Η Παγώνη, ωστόσο, διατήρησε πολιτική στάση, αποφεύγοντας να κατηγορήσει άμεσα συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε ένα πλαίσιο μεγάλων αλλαγών στον τομέα της υγείας, με την ΕΙΝΑΠ να προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή της σε μια περίοδο αυξανόμενων δαπανών και ανταγωνισμού.

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR