spot_img
22.5 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Απαξίωση της Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής με ευθύνη όλων! – rpn

 

 

 

Από την πρώτη στιγμή που παρακολουθήσαμε δημοσιογραφικά, τη συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας Πικερμίου, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μία θεσμική διαδικασία, η οποία – δυστυχώς – δεν θα έχει μέλλον! 

Πρόκειται για ένα καινούργιο «εργαλείο πίεσης» του οποίου όμως, η αποτελεσματικότητα καταργείται, εάν δεν αξιοποιείται σωστά, από την Αντιπολίτευση – στο σύνολο – του κάθε Δήμου.

Η αρχική μας αίσθηση και εντύπωση ενισχύθηκε από τη χθεσινή Λογοδοσία της 30/4, όπου μόνο οι Παρατάξεις ”Λαϊκή Συσπείρωση” και ”Γη και Ελευθερία”, έκαναν χρήση του δικαιώματός τους, δια μέσου φυσικά, των εκλεγμένων εκπροσώπων, κ. κ. Ευαγγέλου και Τερζοπούλου, ενώ η παράταξη του τέως Δημάρχου Β.Μπουρνού απουσίαζε επιδεικτικά.

Ο κ. Ευαγγέλου εξήγησε ότι πριν φτάσει στη συνεδρίαση, είχε προσπαθήσει για ώρες -με ψάξιμο στην ”ΔΙΑΥΓΕΙΑ”- να βρει στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το Κολυμβητήριο Ραφήνας (συμβάσεις με τον Δήμο, διαθεσιμότητα στο κοινό κλπ) αλλά δεν είχε μπορέσει να βγάλει άκρη, για τον λόγο αυτό και απευθύνθηκε στην Διοίκηση, με εμπρόθεσμη ερώτηση.

Η κ. Τερζοπούλου με τη σειρά της, είχε καταθέσει ερωτήματα σχετικά με την πυροπροστασία και το κατά πόσο είναι προετοιμασμένος ο Δήμος, ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Το αν ικανοποιήθηκαν ή όχι από τις απαντήσεις, μένει να το κρίνουν και να το αποφασίσουν οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι… αυτό που τονίζουμε εμείς, είναι η θλιβερή διαπίστωση της απαξίωσης όπως είπαμε, μίας θεσμικής διαδικασίας, όπου δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου όπως συμβαίνει στα Δημοτικά Συμβούλια και άρα δίνεται η δυνατότητα ουσιαστικών απαντήσεων, οι οποίες -υποτίθεται τουλάχιστον- ότι έρχονται ολοκληρωμένες, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Τελικά, η μόνη που χαίρεται από όλο αυτό, είναι η Δήμαρχος!

Ένας πονοκέφαλος λιγότερος…

Υ.Γ. νο 1) Και μη μας πείτε ότι είναι μάταιος κόπος, επειδή δεν λαμβάνονται ουσιαστικές απαντήσεις! Η συνεχιζόμενη πίεση αποδίδει στο τέλος και εκτός αυτού οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν….

Υ.Γ. νο 2)Απαράδεκτη η μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης από το κανάλι youtube του δήμου. Στο 10ο λεπτό κόπηκε το σήμα και δεν επανήλθε ποτέ. Ευχόμαστε να ήταν τυχαίο.

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR