spot_img
10.6 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ραφήνα-Πικέρμι: Ενημέρωση για τα έργα της αποχέτευσης και τα συνοδά έργα από τον δήμο

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ

Δελτίο τύπου

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ”

Με αφορμή την προσωρινή διακοπή των εργασιών για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης με αποτέλεσμα και τη συνακόλουθη καθυστέρηση στην υλοποίηση σειράς συνοδών έργων, όπως η πλήρης ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις ίδιες περιοχές που παρατηρείται το πρόβλημα,  διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με αίσθημα ευθύνης και για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Α. Η διακοπή των έργων σε συγκεκριμένες περιοχές , όπως για παράδειγμα στο κέντρο της πόλης ή στον οικισμό του Ν.Βουτζά, είναι απολύτως πρόσκαιρη και αφορά στη χρήση, αποκλειστικά από τις ανάδοχες εταιρείες του έργου, πρόβλεψης πρόσφατης διάταξης νόμου για 6μηνη παράταση στη σύμβαση άρα και στις εκτελούμενες εργασίες που έχουν αναλάβει, λόγω γεωπολιτικών συνθηκών.  Για το λόγο αυτό οι συμπολίτες μας διαπιστώνουν ότι οι εργασίες σε άλλες περιοχές του Δήμου μας από άλλες εταιρείες αναδόχους του ίδιου έργου που επέλεξαν να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού, προχωρούν κανονικά. Το δικαίωμα χρήσης της συγκεκριμένης παράτασης εκπνέει τον Απρίλιο του 2023 και το έργο θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωσή του στα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα.

Β.  Αποτέλεσμα της χρήσης του δικαιώματος από τις συγκεκριμένες εταιρείες του δικαιώματος 6μηνης παράτασης είναι και η καθυστέρηση μιας σειράς συνοδών έργων που ο Δήμος έχει προγραμματίσει.

Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου πιστή στην αρχή της δημιουργίας ολοκληρωμένων υποδομών και όχι έργων βιτρίνας , ήρθε σε συνεννόηση με τις ανάδοχες εταιρείες ώστε διαφορετικά έργα στις ίδιες περιοχές να γίνουν ολοκληρωμένα. Αυτό σημαίνει πρώτα οι υποδομές αποχέτευσης και άλλων ΥΚΩ, ολοκλήρωση του έργου και μετά ασφαλτόστρωση για την ολοκληρωτική και λειτουργική παράδοση του έργου.  Θεωρήσαμε και θεωρούμε αδιανόητο έναντι των πολιτών να προχωρήσουμε τα απαραίτητα και αναγκαία έργα οδοποιίας και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές για τα οποία έχει υπογραφεί άλλωστε προγραμματική σύμβαση 14,8 εκ ευρώ να προηγηθούν , χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της αποχέτευσης και να «παραδώσουμε» υποδομές  που θα σκάβονται, θα κλείνουν  και θα ξανασκάβονται , καταστρέφοντας εν τη πράγμασι τις υποδομές που όλοι μας επιθυμούμε.

Επιμένουμε απολύτως στο σεβασμό  του πολίτη, των χρημάτων των φορολογουμένων αλλά και των ολοκληρωμένων υποδομών και όχι των έργων  βιτρίνας. Κατανοούμε απολύτως την αγωνία, την ανησυχία και τη θέληση των συμπολιτών μας για την ολοκλήρωση των έργων. Είναι και η δική μας απόλυτη προτεραιότητα.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την καθυστέρηση που δεν είναι ευθύνη του Δήμου, αλλά των αναδόχων, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μας απαιτούμε τα έργα υποδομής ολοκληρωμένα , πλήρη και λειτουργικά για εμάς και τα παιδιά μας.

Έτσι και θα γίνει. Για την πόλη που μας αξίζει.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

Ραφήνα: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2026

Ειδική συνερίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό οικ....

Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Διακήρυξη 3121/2026 – Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου...

RPN.GR