Σήμερα, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, η δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά αναφέρθηκε στη βαθιά πνευματική εμπειρία που έζησε η τοπική κοινωνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας, με αφορμή τη Θεία Λειτουργία και τον λόγο του Ποιμενάρχη μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε συνάντηση στο Αρχονταρίκι του ναού με τον κ.κ. Νικόλαο, Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σε κλίμα ζεστό και ανθρώπινο. Η φιλοξενία της Ενορίας της Παντοβασίλισσας χαρακτηρίστηκε από την αυθεντική «αβραμιαία» διάσταση της εκκλησιαστικής παράδοσης: απλότητα, φροντίδα και ανοιχτή καρδιά.
Στο σύντομο αλλά ουσιαστικό κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα από τη Β΄προς Τιμόθεον επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ανέδειξε την ανάγκη πνευματικής εγρήγορσης και την ευθύνη του «καλού αγώνα». Τόνισε τη σημασία της διαφύλαξης της πίστης σε καιρούς σύγχυσης, υπενθυμίζοντας ότι ο δρόμος του χριστιανού δεν είναι δρόμος ευκολίας, αλλά μαρτυρίας, προσφοράς και θυσίας.
Η παρουσία πιστών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε ότι η Εκκλησία παραμένει ζωντανός πυρήνας πνευματικής αναφοράς και κοινωνικής συνοχής. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, τέτοιες στιγμές λειτουργούν σαν παύση ουσίας: υπενθύμιση ότι χωρίς πίστη, κοινότητα και φιλοξενία, ο δημόσιος λόγος μένει κενός.
Πηγή: Fb Δ.Τσεβά

































